Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CiU, Ciutadans, PSC i PP eviten la baixada de sous dels càrrecs electes a Barcelona

Ada Colau en el seu primer ple municipal com a alcaldessa de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

elDiario.es Catalunya

Els grups municipals de CiU, Ciutadans, PSC i PP han aconseguit que a l'Ajuntament de Barcelona es mantinguin els sous dels càrrecs electes i no es rebaixin, com ha proposat al ple el govern de Barcelona en Comú i ERC, amb el suport de la CUP.

Així, l'única retribució que es rebaixa és el sou màxim que podrà percebre l'alcaldessa Ada Colau, que en aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals serà de 100.000 euros, 9.000 euros menys a l'any que el que tenia el seu predecessor, Xavier Trias.

En el seu codi ètic, els càrrecs de Barcelona en Comú es comprometien a limitar els sous a 2.200 euros al mes, i s'han compromès tots els regidors i també l'alcaldessa a no ingressar més que aquesta part del sou que tenen assignat oficialment. Els regidors de la CUP aniran més enllà i es limitaran els sous fins als 1.600 euros.

Des d'ERC, per la seva banda, reclamen un codi ètic que es pugui ampliar a gerències i comissionats. Barcelona en Comú ja va explicar abans d'assumir l'ajuntament que els càrrecs gerencials no s'acollirien a la limitació de sou del codi ètic.

Polèmica pels consells d'administració

Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest matí el ple del nou cartipàs, el primer ple del mandat d'Ada Colau, una sessió extraordinària en què s'ha aprovat l'organització interna de l'ajuntament. Després de setmanes de difícils negociacions, el govern ha accedit a mantenir la representació dels grups municipals en les empreses municipals com en el mandat passat, i ha vist derrotada la seva pretensió de rebaixar les retribucions dels regidors fins a un 27%.

Sobre les empreses municipals, el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ha defensat que la proposta de BComú era que els consells d'administració de les empreses fossin “executius i no polítics”, però des de l'oposició de CiU el regidor Joaquim Forn ha criticat que s'hagi volgut “apartar els grups de l'oposició” d'aquests consells d'administració “per primera vegada en la història d'aquest ajuntament”.

Protestes des del públic

La nova alcaldessa ha rebut protestes des de la tribuna del públic de joves del PSC contra l'eliminació de la regidoria de Joventut, que queda integrada a la de Cicle de Vida, Feminismes i LGBTI. També de treballadors de l'empresa municipal de Parcs i Jardins han protestat contra l'externalització de treballadors, sobre el que Colau els ha dit que ja s'està treballant.

Etiquetas
stats