La portada de mañana
Acceder
Casi un millón de vacunas contra la COVID caducaron en España en 2021
El PP cuestiona a la Comisión Europea en su campaña contra el Gobierno
Opinión - 'Violan niñas y están a su cargo', por Elisa Beni

Denunciats dos membres de la PAH i la seva advocada per l'ocupació d'un bloc de pisos a Sabadell

Membres de la PAH de Sabadell, concentrats davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra. (Foto: @PAH_Sabadell)

EFE

Barcelona —

Dos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell i una de les seves advocades han declarat aquest diumenge a la comissaria dels Mossos d'Esquadra acusats de resistència i desobediència durant l'ocupació d'ahir d'un nou bloc de pisos en aquesta ciutat. La PAH va ocupar aquest dissabte un edifici d'obra nova de 40 habitatges situat al carrer Sant Ferran que feia quatre anys que estava buit, amb l'objectiu que l'habitessin famílies que estan en situació de perdre el seu pis o que han hagut de lliurar-lo al banc davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca.

Membres de la PAH ocupen un bloc de 40 pisos nous a Sabadell

Membres de la PAH ocupen un bloc de 40 pisos nous a Sabadell

Segons explicava Pau Llonch, portaveu de la PAH de Sabadell i un dels tres denunciats, els Mossos d'Esquadra es van presentar al edifici, propietat de Caixa Penedès, per identificar als seus ocupants. Al principi, els activistes es van oposar al fet que els agents accedissin a l'immoble, ja que no tenien cap ordre judicial, tot i que finalment van acceptar, "per evitar tensions innecessàries", que els policies entressin a l'edifici acompanyats de l'advocada del col·lectiu per identificar la família que, de moment, s'ha quedat a viure al bloc.

Els membres de la PAH han rebut amb sorpresa a casa particulars una citació per anar a declarar aquesta mateixa tarda per un presumpte delicte de desobediència i resistència. "És una situació surrealista, sobretot en el cas de l'advocada, que va fer de mediadora i va entrar i va sortir amb els agents de l'edifici", assegura Llonch.

La PAH considera que "és totalment intolerable" la denúncia contra les tres persones que van intervenir per "evitar un conflicte més gran", fet que demostra que els Mossos "han començat a prendre partit a favor dels interessos de les entitats financeres". "Lluny de la seva obligació d'intervenir, amb aquesta actitud no fan res més que agreujar el conflicte", remarca la PAH.

Després d'aquestes tres denúncies a membres de la PAH, la plataforma ha exigit el cessament de l'intendent de l'Àrea Bàsica Policial de Sabadell, Josep Guillot, i un posicionament públic del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, sobre aquests fets. La PAH demana així mateix que s'aturin tots els processos contra membres de la plataforma i les sancions administratives, i que Interior li demani "públicament" disculpes. Fonts dels Mossos d'Esquadra consultades per Efe han eludit comentar el succés.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats