Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Les forces d'esquerres de Badalona tanquen un pacte per fer fora Albiol

Dolors Sabater a un moment de l'entrevista a Catalunya Plural / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Xavier Garcia Albiol no repetirà com alcalde de Badalona. L'alcaldessa de la ciutat en els propers quatre anys serà Maria Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, després que les quatre formacions d'esquerres del consistori hagin acordat votar a favor seu en el ple d'investidura. A més d'aquesta coalició -integrada per Podem, CUP i membres EUiA- votaran Sabater el PSC, ERC i ICV, que entre tots sumen 14 regidors, els necessaris per decantar la majoria.

L'acord de les quatre formacions se subscriu tan sols a la investidura, prevista pel proper 13 de juny, i en els propers mesos seguiran les converses per decidir si la resta de grups entren al Govern municipal. També estan fixades negociacions la propera setmana amb CiU i Ciutadans per convèncer-los de que votin a favor de Sabater com a alcaldessa.

Pel que fa a les negociacions sobre el programa de govern, fonts de Guanyem Badalona en comú asseguren que per part seva no treballen amb línies vermelles, i que hi ha un percentatge “molt elevat” de coincidència amb la resta de partits. En una entrevista recent a Catalunya Plural, Sabater va detallar que les prioritats de la seva acció serien la transparència, la participació i les polítiques d'emergència social. També l'elaboració d'un codi ètic.

Les eleccions municipals a Badalona van deixar un panorama en què dominava el PP d'Albiol, amb 10 regidors, però en una perillosa minoria que han sabut aprofitar finalment els partits d'esquerres -Guanyem, 5; PSC, 4; ERC, 3; ICV, 2- per fer-se col·locar Sabater a l'alcaldia.

Albiol: “El PSC entrega l'alcaldia als radicals independentistes”

En una valoració al seu compte de Twitter, l'encara alcalde en funcions ha lamentat l'acord. “El PSC entrega l'alcaldia de Badalona als radicals independentistes de la CUP”, ha proclamat en referència a Guanyem Badalona en Comú, candidatura que integra diverses formacions, entre elles algunes no independentistes com Podem.

Etiquetas
stats