Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE se conjura para no sucumbir al desconcierto por el futuro de Pedro Sánchez
CRÓNICA | Sin noticias de Sánchez (ni de Begoña Gómez). Por Esther Palomera
OPINIÓN | 'La multiplicación de la mentira'. Por Enric González
Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

10 anys de dones en xarxa, #donesenxarxa10

Àngels Gómez Ayala

Periodista —

A dones en xarxa fem deu anys (2004-2014) i per tal de celebrar-ho amb tots vosaltres, hem adaptat el nostre concurs Femitic a Femitic10, amb nous formats adequats als nous temps, més àgils, més quotidià, més diari...Instagram.

Durant aquests mesos us convidem a publicar fotos a favor dels drets de les dones amb l’etiqueta #donesenxarxa10 a les xarxes socials i un cop a la setmana, en destacarem una. Podeu publicar la foto a qualsevol xarxa, és molt important que estigui bé etiquetada per tal de localitzar-la. Us podeu inspirar en les fotografies de les anteriors edicions de Femitic

Femitic10 i #donesenxarxa10 neixen per omplir el buit de presència de les dones a la xarxa (com a reflex de la societat en la que vivim), per tal de promoure la participació de les dones a internet, per la generació de sinergies.

Les dones continuem sent poc visibles tant pel que fa a la creació de continguts que es pengen a la xarxa i com per la temàtica pròpies de les dones. Amb aquesta iniciativa #donesenxarxa10 pretenem promoure la participació de les dones a internet i visibilitzar el talent de les dones, sovint ocult entre un predomini de criteris masculins o bé, masculinitzats.

La bretxa de gènere en ús d’internet pel mobil és de 8,4 punts, el 53,8% de les persones que es connecten en mobilitat en els últims 3 mesos son homes, front al 46,4% de les dones, 8,4 punts de diferencia. Dades del estudi “Perfil sociodemográfico de los internautas” del ONTSI (datos INE 2013).

La connexió a internet també presenta diferències: accedeixen cada setmana a internet el 65,85% persones, 69,1% d’homes i 62,6% dones, per tant la bretxa digital de gènere representa 6,5 punts, a Espanya.

Dones en xarxa celebra aquest any 10 anys de presència a la societat i a les xarxes. Una dècada treballant per les dones, per la igualtat, per la seva presència a l’espai públic, per donar a conèixer la seva tasca, però també 10 anys de denúncies. Les més flagrants, sens dubte, la dels feminicidis, però d’altres discriminacions laborals, empresarials, el sostre o el penya–segat de vidre. L’actualitat ens porta a tornar a defensar els drets que pensàvem consolidats, com l’agressió a les dones i a la llibertat que és la contrareforma de la llei de l’avortament.

Hem vist com les dones s’apropaven al món a través de la finestra que és internet, i hem treballat (i treballem) per l’empoderament de les dones, en definitiva.

Sobre este blog

'Dones en Xarxa' promueve los derechos de las mujeres y apuesta por su empoderamiento usando las TIC. Cree en el potencial de internet para alcanzar la igualdad efectiva.

Etiquetas
stats