Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

ERC socorre CiU per evitar que s'anul·li la retallada salarial als funcionaris

CiU i ERC acorden un paquet de mesures d'ajust per als funcionaris de la Generalitat.

eldiario.es / Agències

Barcelona —

ERC i CiU han donat mostres aquest dijous de la solidesa del seu pacte de governabilitat en tombar al Parlament de Catalunya una moció presentada pel PSC que pretenia paralitzar la retallada de la paga extra als funcionaris de la Generalitat prevista per al 2013. “Ho lamentem i ens sap greu, però treballarem per minimitzar l'efecte de l'ajust”, ha anunciat Marta Rovira, portaveu d'ERC. La formació ha justificat el seu suport a CiU al·legant que la mesura serà temporal, subordinada a l'estat de les finances de la Generalitat, i ha defensat que l'acord final a què han arribat amb CiU sobre la retallada salarial dels funcionaris s'ha vist suavitzat respecte al que el Govern va anunciar fa un mes a la Taula de la Funció Pública.

Les dues formacions han presentat al Parlament l'acord sobre els ajustos que, entre altres aspectes, revisa l'import de les hores extra, advoca per la flexibilitat horària i mobilitat geogràfica i exclou de la reducció d'una paga extra als funcionaris que menys cobren, els que “pengen d'un fil”, en paraules de Rovira. L'acord ha estat anunciat conjuntament pel president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, la portaveu d'ERC, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Segons ha explicat Rovira les mesures són per ara línies generals que s'aniran concretant en les pròximes setmanes i es compartiran amb la Taula de la Funció Pública, a la qual hi seuen sindicats i Govern. L'acord estableix que els ajustaments han de ser temporals i s'han d'aplicar de forma progressiva, en funció dels diversos nivells de retribució del personal. Així, quedarien exclosos de la retallada d'una paga extra del 2013 dels funcionaris amb retribucions anuals equivalents a 1,5 vegades el sou mínim interprofessional, amb la intenció de pujar aquesta forquilla fins a 2 vegades, ha explicat Pujol.

El pacte advoca per autoritzar únicament els serveis i les hores extraordinàries mitjançant la compensació horària, excepte en col·lectius específics, i per establir que, en cas de pagament, el preu de l'hora extra no pugui superar el de l'ordinària. També limita la contractació laboral temporal en l'àmbit del sector públic i, en aquest sentit, dóna prioritat a la cobertura de necessitats mitjançant la mobilitat voluntària dels treballadors.

CiU i ERC es comprometen igualment a revisar complements de dedicació especial o altres conceptes anàlegs, amb la possibilitat de suprimir-los, i volen fixar unes retribucions màximes per al personal directiu del sector públic de la Generalitat. Ambdues formacions volen revisar també les dietes per l'assistència a reunions d'òrgans col·legiats de l'Administració de la Generalitat, per al que han sol·licitat un informe que s'haurà de lliurar en el termini de 2 mesos.

La moció presentada pel PSC per revocar aquestes mesures ha comptat amb el suport de totes les forces parlamentàries -PPC, ICV-EUiA, C's i la CUP- excepte els dos socis de Govern.

Una altra mostra de l'indissoluble pacte CiU-ERC va ser la moció que instava al Govern a no desmantellar algunes de les escoles, com la Can Montllor de Terrassa o la Xarau, de Cerdanyola, que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar que s'haurien de tancar a partir del curs vinent. ERC, contrari a qualsevol tancament de centres el curs passat, aquesta vegada no va donar suport a la moció, sinó que s'hi va abstenir.

Etiquetas
stats