Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Familiars i persones properes acomiaden Carme Chacón a l'Ajuntament d'Esplugues

Familiares y allegados de Chacón se agolpan en el Ayuntamiento de Esplugues para despedirla

elDiario.es Catalunya

El fill i altres familiars de Carme Chacón, persones properes i representants polítics i institucionals han acudit aquest dimecres al migdia a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat per acomiadar l'exministra, que va morir diumenge passat als 46 anys d'edat.

Al saló de plens de la ciutat natal de Chacón s'exposa l'urna amb les seves cendres de 12.00 a 14.00. L'edifici de l'Ajuntament ja estava ple una hora abans d'obrir-se i l'accés a la sala del primer pis on està l'urna s'ha hagut de restringir als familiars més directes i als representants més destacats, per evitar aglomeracions.

Hi han acudit el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el seu antecessor i expresident de la Generalitat, José Montilla; l'exministre Celestino Corbacho; el president del partit i alcalde de Lleida, Àngel Ros; el secretari d'Organització, Salvador Illa; la portaveu al Parlament català, Eva Granados, i el seu homòleg de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

També han comunicat que hi assistiran al llarg del migdia els consellers de la Generalitat Meritxell Borràs, Jordi Jané i Toni Comín; l'exdirigent socialista Manuela de Madre; l'exministra Leire Pajín; i la majoria d'alcaldes de la comarca barcelonina del Baix Llobregat, a la qual pertany Esplugues.

Al vestíbul del consistori s'ha exposat un llibre de condol en el qual els veïns i cercles pròxims poden deixar els seus missatges de comiat a la qual va ser regidor del municipi de 1999 a 2007. Ha estat desig dels familiars exposar les cendres de Chacón al Ajuntament de la ciutat on va néixer i s'han reservat per a ells els primers moments d'exposició de les cendres, en els que han fet discursos de comiat i han ovacionat a la també exlíder del PSC al Congrés.

El PSC farà un acte el dimecres 19 d'abril a les 19.00 per acomiadar la militant i exministra Carme Chacón, a qui ha convidat l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero i el president de la Comissió Gestora del PSOE, Javier Fernández.

Etiquetas
stats