Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC es fa enrere i descarta presentar una moció amb el PP a Badalona

Xavier García Albiol al costat de simpatitzants a l'acte de Societat Civil Catalana

Arturo Puente

La possibilitat d'una moció de censura a l'Ajuntament de Badalona que tragués l'alcaldessa de Guanyem, Dolors Sabater, ha estat finalment fulminada aquest dilluns pel líder del PSC, Miquel Iceta, després d'un enrenou d'iniciatives i declaracions creuades entre el grup municipal del seu partit i el PP de Xavier García Albiol. “No farem una moció de censura amb el PP a Badalona, encara que no posin condicions”, ha deixat fixat Iceta en la seva primera roda de premsa com a reelegit.

La moció de censura contra Sabater i el seu equip de govern havia estat proposada la setmana passada pel PSC, hores després que l'equip de Govern portés a terme un acte de desobediència simbòlica en obrir les portes del consistori el 12 d'octubre, en contra d'una resolució judicial que ho prohibia. Els socialistes es proposaven per fer-se amb l'alcaldia i asseguraven no tenir intenció de permetre l'entrada del PP al nou govern municipal.

La composició del ple complicava les pretensions mostrades pels socialistes. A Badalona el PP compta amb 10 regidors, Guanyem (Podem i CUP) amb 5, i el PSC amb 4. A més, ERC compta amb 3, ICV-EUiA i CiU amb 2 cadascun i Ciutadans amb un altre. Per això, García Albiol va rebutjar la setmana passada l'operació promoguda pel grup socialista a l'entendre que era el seu partit el que havia de liderar l'alternativa, després de guanyar les eleccions de Badalona.

Aquest dilluns, però, el conservador ha anunciat en una roda de premsa que donarà suport a la proposta del PSC perquè la prefereix a l'actual govern, format per Guanyem, ERC i ICV-EUiA, que segons ha considerat “està arruïnant la credibilitat de la ciutat ”.

A la convocatòria davant els mitjans, l'exalcalde conservador s'ha mostrat disposat a prestar els seus vots per tornar l'alcaldia als socialistes, però ha posat com a condició que siguin ells els que prèviament expliquin com pensen formar el seu govern. Amb els vots del PP, els socialistes tindrien majoria al ple.

Però després de l'oferta d'Albiol és el PSC qui es fa enrere. A la roda de premsa oferta per Miquel Iceta un dia després de ser reelegit primer secretari de la seva formació, el líder ha imposat el criteri de la direcció nacional al grup municipal. El PSC es troba en plena disputa amb el PSOE sobre una possible abstenció a la investidura de Rajoy, en què Iceta defensa a ultrança mantenir el 'no'. En aquesta situació, una operació conjunta entre PSC i PP a Badalona donaria munició als barons socialistes favorables a donar el govern al PP.

Etiquetas
stats