La portada de mañana
Acceder
Sánchez y Aragonès preservan el diálogo pese a la escalada verbal
El aumento de las explosiones del volcán incrementa el temor
Opinión - La justicia italiana no tiene nada que decir, por Javier Pérez Royo

Guanyem sotmet el codi ètic aprovat per ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent a validació ciutadana

Dos grups de debat a les jornades sobre codi ètic de l'octubre / João França

Guanyem Barcelona sotmetrà el codi ètic elaborat conjuntament amb altres formacions polítiques, subscrit per Podem Barcelona, ICV-EUiA i Procés Constituent, a aprovació ciutadana entre el 26 de novembre i el 3 de desembre. Així culmina el resultat de tres mesos de treball, en què també han participat el Partit X, que segueix col·laborant amb el projecte, i la Trobada Popular Municipalista (TPM) impulsada per la CUP, que finalment el dissabte va rebutjar la proposta per trobar que no complia els seus mínims.

Maria Rovira (TPM): "Amb Guanyem podem tornar a parlar-hi, però com agents en diàleg bilateral"

Maria Rovira (TPM): "Amb Guanyem podem tornar a parlar-hi, però com agents en diàleg bilateral"

El passat mes d'octubre mig miler de persones van debatre una primera versió del text i hi van proposar esmenes que, juntament amb les presentades a través d'una plataforma digital, han posat en comú les diferents formacions. Des de Guanyem asseguren que "en el codi ètic es preveuen mesures que a dia d'avui no duu a terme cap força política municipal a Barcelona i que són d'immediata aplicació si hi ha voluntat política", i posen com a exemple la publicació de l'agenda de reunions, o la publicació dels criteris emprats per a la contractació dels càrrecs de lliure designació.

Alguns dels punts més destacats del codi ètic que es podrà votar a partir de demà són un màxim de dos mandats ampliables a un tercer en cas que s'aprovi per referèndum, l'eliminació de dietes o remuneracions extres per assistir a reunions, el compromís de no duplicar càrrecs, o la limitació dels sous dels càrrecs electes a un màxim de 2.200 euros. També es planteja que "la candidatura farà un ús del finançament coherent amb aquest codi ètic i els seus valors, realitzant aportacions puntuals i finalistes encaminades a enfortir el teixit associatiu (sense generar dependències o clientelismes)".

Diferències amb la TPM

En una entrevista a CatalunyaPlural.cat la portaveu de la TPM Maria Rovira assegura que van considerar que "només es podria validar aquest codi ètic en el cas que s'incloguessin tres esmenes sobre durada dels mandats, salaris i la no desviació de diners de la candidatura per pagar deutes de partits". Des de Guanyem, en canvi, apunten que la TPM és la formació que més esmenes va presentar i assegura que "al text final s'han incorporat totes aquelles que es van recollir del debat que va tenir lloc en el marc de les jornades d'octubre, així com les que es van fer a través de l'eina de participació digital, entre les quals, situar el salari màxim a 2.200 euros".

Etiquetas
Publicado el
25 de noviembre de 2014 - 14:58 h

Descubre nuestras apps