Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un mosso, investigat per colpejar amb la porra a un periodista durant els aldarulls del Banc Expropiat

Càrregues durant les protestes pel desallojtament del banc expropiat

Oriol Solé Altimira

Un agent antiavalots dels Mossos d'Esquadra està investigat –antic imputat– per un presumpte delicte de lesions per colpejar amb la porra a un periodista de La Directa durant els aldarulls que van seguir al desallotjament del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona.

Els fets van passar el 25 de maig de l'any passat. El periodista, Jesús Rodríguez, va denunciar una agressió a la cama i a la mà esquerra per part d'un antiavalots durant una de les càrregues que es van succeir després del desallotjament del centre okupat. Segons un informe forense aportat per Rodríguez, la lesió ha provocat al periodista “seqüeles permanents” en la mobilitat del dit anular.

Després de ser identificat per la policia catalana, el mosso va declarar la setmana passada als jutjats de Barcelona, segons ha publicat La Directa aquest dimarts i han confirmat a aquest diari fonts judicials. En la seva declaració, el policia va afirmar no recordar cap tipus d'enfrontament ni haver fet servir la porra el dia de la suposada agressió.

Sobre aquest cas, el director general de la policia, Albert Batlle, va demanar “contextualitzar els fets en el marc en què es produeixen” i va explicar que la conselleria recolliria informació sobre la denúncia del periodista i introduiria “els elements de correcció que convinguin”. Rodríguez, per la seva banda, va denunciar que va rebre diversos cops de porra un cop ja s'havia identificat com a periodista. “Va ser una agressió directa i intencionada. Quan el Mosso em va veure la cara va agafar la porra”, va afirmar.

Etiquetas
stats