Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

L'alcaldessa de la CUP imputada per no despenjar l'estelada es nega a declarar davant del jutge

Montserrat Venturós a les portes del jutjat de Berga

elDiario.es Catalunya

L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós (CUP), s'ha negat a comparèixer al jutjat on aquest dimarts estava citada a declarar com a investigada -la denominació que abans rebien els imputats- per un presumpte delicte electoral per no retirar la bandera estelada del balcó de l'ajuntament durant la campanya electoral de les eleccions catalanes, el setembre setembre, i de les espanyoles de desembre.

Venturós, que és alcaldessa de Berga, població del nord de la província de Barcelona d'uns 20.000 habitants, no va fer cas dels requeriments de la Junta Electoral Central, de manera que aquest dimarts havia estat citada a comparèixer al jutjat d'instrucció número 1 de Berga.

L'alcaldessa ha acudit fins a les portes del jutjat, però un cop allà ha explicat que no pensava entrar a declarar. “”Avui no declararé, desobeiré per la independència, per coherència amb el dret a desobeir que és l'eina que ha escollit la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols“, ha afirmat.

Venturós, alcaldessa des de les passades eleccions de maig després que la CUP guanyés l'alcaldia a CiU, ha insistit en la desobediència que propugna la formació anticapitalista per negar-se a acudir davant el jutge: “Desobeiré, sense por, per obeir el mandat del poble i no dels tribunals”, ha dit.

Un centenar de persones, entre els quals hi havia representants d'Òmnium Cultural, Súmate o l'Assemblea Nacional Catalana, així com diputats de la CUP i regidors de Berga d'altres grups municipals, han acompanyat Venturós a declarar. L'alcaldessa ha fet una crida a la societat civil per donar suport als càrrecs electes “que decideixin desobeir”, independentment de les recomanacions de cada partit.

El suport a Venturós forma part d'una campanya de la CUP de solidaritat amb els càrrecs electes independentistes investigats per no despenjar l'estelada del balcó de l'ajuntament o per donar suport a la declaració independentista del Parlament del passat 9 de novembre. Aquesta campanya culminarà amb una manifestació a Barcelona el proper 7 de maig.

Etiquetas
stats