Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oriol Pujol, absolt d'un delicte lleu d'amenaces contra la líder de Ciutadans a Barcelona

Oriol Pujol i Carina Mejías, als jutjats

Oriol Solé Altimira

L'exsecretari general de CiU, Oriol Pujol Ferrusola, ha estat absolt d'un delicte lleu d'amenaces contra la líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías. El fill de l'expresident de la Generalitat va enviar el passat mes de juliol un SMS a Mejías en què deia: “Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't”. El titular del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona no ha vist en el missatge les amenaces que sí que va interpretar la líder dels taronges de la ciutat. Ho ha considerat tan sols una “evident acció desafortunada” i no ha vist en això cap amenaça perquè Pujol Ferrusola no anunciava cap mal concret sobre Mejías.

“No s'ha acreditat que el missatge contingués expressions de contingut intimidatori ni que Oriol Pujol Ferrusola ho hagués enviat amb el propòsit d'espantar o atemorir Carina Mejías”, conclou la sentència absolutòria d'un delicte lleu –antigues faltes– d'amenaces, pel que Mejías reclamava a Pujol 7.700 euros.

L'exportaveu de CiU al Parlament va al·legar davant el jutge que, amb el missatge, va enviar “una opinió” a Mejías sobre la comissió d'investigació que Ciutadans havia demanat sobre els contractes d'un institut municipal amb l'empresa del seu germà, Pere Pujol. Per la seva banda, Mejías es va ratificar en que va percebre el missatge com “una amenaça”, de manera que el va portar a la Fiscalia. Va qualificar l'enviament de l'SMS com un intent de “coartar, limitar i pertorbar” la seva iniciativa política.

L'advocat de Pujol va demanar l'absolució del seu client i que es condemnés a pagar les costes del judici a Mejías, a qui va acusar de “mala fe” i de “promoure un judici innecessari per raons espúries”. El jutge no ha accedit a aquest petició i ha declarat les costes d'ofici.

Etiquetas
stats