Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oriol Pujol aŀlega que va emetre “una opinió” quan va dir a una regidora de C's que tindria “mal viure”

Oriol Pujol i Carina Mejías, a la vista

Oriol Solé Altimira

Una amenaça o una opinió? El fill de l'expresident de la Generalitat, Oriol Pujol Ferrusola, ha reconegut que va enviar un SMS a la líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, que deia: “Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't”. L'exportaveu de CiU al Parlament ha al·legat davant el jutge que, amb el missatge, va enviar “una opinió” a Mejías sobre la comissió d'investigació que Ciutadans havia demanat sobre els contractes d'un institut municipal amb l'empresa del seu germà, Pere Pujol . Per la seva banda, Mejías s'ha ratificat en que va percebre el missatge com “una amenaça”, de manera que el va portar a la Fiscalia.

A la vista que s'ha celebrat aquest dimecres per un delicte lleu d'amenaces (antigues faltes), l'acusació d'Mejías ha sol·licitat que Pujol Ferrusola l'indemnitzi amb 7.700 euros, quantitat que, segons ha afegit el seu lletrat, donarà a fins socials.

El jutge ha preguntat a Pujol sobre cadascuna de les tres frases que contenia l'SMS. El fill de l'expresident ha explicat que l'adjectiu “recargolada” es referia a “la dinàmica” del plenari municipal en què Mejías va proposar la comissió d'investigació –que va ser rebutjada per la majoria del ple. De la frase en que va dir a Mejías que tindria “mal viure”, Pujol Ferrusola ha dit que està vinculada amb la qualificació de “recargolada” i que no és una amenaça. Sobre l'expressió del final de l'SMS “cuida't”, l'expolític ha afirmat que és una forma d'acomiadar-se “habitual” i que li diu “a molta gent, amics, no amics, familiars ...”.

Pujol ha assegurat que no recordava haver enviat l'SMS, encara que sí que ha reconegut ser el seu autor. També ha explicat que tenia el telèfon de Mejías de la seva etapa de parlamentaris. L'advocat de Pujol ha demanat l'absolució del seu client i que es condemni a pagar les costes del judici a Mejías, a la qual ha acusat de “mala fe” i de “promoure un judici innecessari per raons espúries”.

Mejías, en la seva declaració, ha explicat que va interpretar el missatge com una amenaça a la seva “llibertat” perquè havia perdut la relació amb Pujol Ferrusola. Ha qualificat l'enviament de l'SMS com un intent de “coartar, limitar i pertorbar” la seva iniciativa política. Així mateix, ha assegurat que “exercir l'activitat política a Catalunya quan defenses determinades opcions polítiques és complicat”.

Pujol Ferrusola, pendent del cas ITV

La visita als jutjats que Oriol Pujol Ferrusola ha realitzat aquest dimecres per un delicte lleu podria repertir-se en els propers mesos, però per un cas més greu. I és que el fill de l'expresident és un dels membres destacats del cas ITV, que investiga si Pujol Ferrusola hauria intercedit davant d'empresaris propers a ell per atorgar-los la concessió de les estacions d'inspecció de vehicles.

La Fiscalia demana cinc anys i dos mesos de pressió per Pujol Ferrusola per delicte de tràfic d'influències, un continuat de suborn i un altre continuat de falsedat en document mercantil. En els últims mesos la defensa de Pujol ha mantingut contactes amb les acusacions per intentar arribar a un pacte que salvés de la presó a la seva dona –també investigada en el cas–, encara que de moment s'ha arribat a cap acord.

Etiquetas
stats