Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSC acomiadarà Chacón dimecres 19 i convida a Zapatero i a Javier Fernández

Miquel Iceta a la seu del PSC

EUROPA PRESS - BARCELONA

El PSC farà un acte el dimecres 19 d'abril a les 19.00 a la seva seu per acomiadar la militant i exministra Carme Chacón, i ha convidat l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero i el president de la Comissió Gestora del PSOE, Javier Fernández.

Ho ha explicat aquest dilluns el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa després de la comissió executiva del partit, que ha abordat la mort de Chacón diumenge als 46 anys d'edat.

En l'acte intervindran Iceta i l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat (localitat barcelonina on havia estat regidora), Pilar Díaz, a més de Zapatero i Fernández si confirmen la seva assistència.

El líder dels socialistes catalans ha dit que la seva mort ha estat un cop molt fort i inesperat: “Sabíem que tenia una cardiopatia congènita, però el seu activisme i coratge feia que ens oblidéssim”.

“Va ser una lluitadora de tots els combats, amiga, companya. Hem après molt d'ella i la trobarem molt a faltar, encara que per sort ha deixat un llegat de valor incalculable per tenir-la sempre present”, ha afegit.

Ha agraït el lideratge de Chacón i el seu coratge per “trencar els sostres de vidre” que tenen les dones, especialment com a ministra de Defensa –i quan estava embarassada–, un paper històricament reservat als homes.

Iceta ha agraït la multitud de mostres de suport rebudes, des dels reis d'Espanya fins als presidents dels governs català i central, passant per líders polítics, sindicals i socials.

“La importància dels llaços”

Sobre la seva mort, ha afegit: “Ens recorda a tots la diferència entre el que és important i el que no ho és tant, així com la importància dels llaços entre persones i la fraternitat, que de vegades sembla molt lluny de la política”.

Iceta es traslladarà a Madrid per assistir a la tarda a la capella ardent de Chacón, a la seu del PSOE, al costat de la líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, i el secretari d'Organització, Salvador Illa.

stats