Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

TMB publica el sou dels seus 21 directius forçada per la Comissió de Transparència de la Generalitat

Ada Colau i Mercedes Vidal en una roda de premsa durant la vaga de transport

Arturo Puente

Els 21 alts càrrecs de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'empresa pública de transports de Barcelona dependent dels ajuntaments de l'Àrea Metropolitana, es reparteixen 2,5 milions d'euros anuals en sous bruts. Aquesta informació ha estat publicada aquest dilluns a la web de TMB, després que la Comissió de Transparència de la Generalitat hagi emès un informe, el 7 de juliol passat, que donava la raó a Catalunya Plural en la reclamació que aquest diari va interposar contra l'empresa per negar-se a revelar aquesta i altres dades durant mesos, incomplint així la llei de Transparència.

Segons les dades publicades aquest dilluns, 19 dels 21 membres de l'òrgan més alt de direcció de TMB –sense comptar el consell d'administració, un òrgan polític– s'embutxaquen més de 100.000 euros a l'any entre sou base i complements. A més, TMB també ha informat de les dietes que es reparteixen els polítics per assistir a les reunions del consell d'administració, d'entre 271 i 541 euros cada trimestre.

Segons informa la mateixa empresa, alguns dels consellers, però, han renunciat a les dietes, entre ells la pròpia presidenta i regidora de transport de Barcelona, Mercedes Vidal (Bcomú); Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí del PSC; i Joaquim Forn, regidor de CiU a Barcelona.

Catalunya Plural va introduir les peticions d'accés a aquesta i altres informacions el dia de 29 de febrer, pocs dies després que transcendís la queixa dels sindicats del transport que volien accedir i informar sobre unes dades a les quals la llei de Transparència dóna accés. Després que l'empresa es negués a revelar dades a les quals està obligada, aquest mitjà va portar el cas davant la Comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública (GAIP), autoritat catalana en la matèria, mitjançant una queixa presentada el 8 d'abril .

Després de mesos de litigi, en què va arribar a intervenir l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, la GAIP va acabar donant la raó a Catalunya Plural mitjançant una resolució on desestimava les diverses al·legacions que l'empresa havia donat per ocultar la informació requerida, i obligava així a respondre a la petició inicial.

Transparència de TMB ha decidit fer públiques aquestes dades abans que es complís el termini obligatori per lliurar-los a Catalunya Plural, que acabava el 15 d'agost. A més, la resolució de la GAIP obliga TMB a fer públiques altres dades, que l'empresa pública té temps fins a l'octubre per entregar.

Etiquetas
stats