Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC cita a declarar com a investigada per segon cop a Carme Forcadell el 8 de maig

El TSJC cita com a investigatss a Forcadell, membres de la Mesa de JxSí i a Nuet

Oriol Solé Altimira

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputada –investigada, segons la nova denominació– a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el proper 8 de maig pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

És la segona citació com investigada que el TSJC envia a Forcadell, en ambdós casos per no aturar votacions de resolucions parlamentàries vinculades al procés independentista i en contra del que li havia advertit el Constitucional. El TSJC també ha citat pel 23 de maig al representant de Catalunya Sí que és Pot a la Mesa, Joan Josep Nuet, finalment imputat encara que havia quedat fora de la querella de la Fiscalia contra els quatre membres de JxSí de la Mesa.

Forcadell tornarà a pujar les escales del Palau de Justícia de Barcelona el proper 8 de maig, com ja va fer el passat mes de desembre. En aquesta ocasió ho farà acompanyada d'una altra representant de JxSí a la Mesa del Parlament, la secretària primera, Anna Simó, també imputada en la causa. El vicepresident primer, Lluís Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, aniran a declarar el 12 de maig.

A més de citar-los a declarar com a investigats, la magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, ha acceptat la petició de la Fiscalia de considerar la causa com a complexa, el que podria allargar la instrucció fins a un màxim d'un any. El passat mes de febrer, l'alt tribunal català va unir a la causa inicial contra Forcadell per permetre la votació sobre el procés constituent –que s'instruïa des d'octubre de 2016– la causa contra la mateixa presidenta i els altres membres de JxSí de la Mesa per no frenar una votació sobre un referèndum unilateral.

En la querella presentada al febrer contra Forcadell i els altres tres diputats de JxSí, la Fiscalia no hi va incloure al representant de Catalunya Sí que és Pot a la Mesa, Joan Josep Nuet, per la seva “falta de voluntat de sumar-se al projecte polític de ruptura unilateral amb el sistema constitucional” tot i haver votat igual que els membres independentistes de la Mesa. Finalment, la jutgessa l'ha imputat i citat a declarar el pròxim 23 de maig.

A l'escrit on cita a declarar Nuet, la magistrada Alegret no raona el perquè de la seva imputació. Tan sols indica al diputat que el 23 de maig se li cita i se li “entregarà una còpia de l'escrit de querella per al coneixement dels fets pels quals se l'investiga”. Nuet ha escrit a Twitter: “Reafirmo la meva innocència i la dels meus companys i companyes, reafirmo les meves idees polítiques”.

Etiquetas
stats