Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les víctimes de bales de goma neguen que el conseller d'Interior els hagi contactat

El conseller d'Interior, Jordi Jané

Caralp Mariné

Els advocats de les víctimes i victimes d’operacions policials afectades per l’ús de bales de goma asseguren a Catalunya Plural que de moment ni el conseller d’interior Jordi Jané ni cap portaveu de la conselleria s’ha posat en contacte amb ells, a diferència del que deia el conseller aquest matí a Banyoles després de presidir la junta local de seguretat.

Segons una informació publicada al diari Ara, Jané ha explicat que s’havia reunit amb advocats de víctimes de casos similars als d’Ester Quintana, qui va perdre un ull durant un operatiu policial, per “mostrar voluntat absoluta” des del seu departament en cada un dels casos. Aquest diari ha preguntat a la conselleria de quins casos es tractava però no ho han volgut especificar.

A Catalunya en total set víctimes han perdut un ull degut a bales de goma utilitzades pels Mossos d’Esquadra, es tracta d’Ester Quintana, Angelo Cilia, Nicola Tanno, Òscar Alpuente, Jordi Sallent, Jordi Naval, G.S (que no manté contacte amb la premsa) i Carles Guillot, aquest últim afectat per una bala de la policia nacional. Catalunya Plural s’ha posat en contacte amb cadascun d’ells, a traves dels seus advocats o parlant directament amb les víctimes, i tots ells han desmentit les paraules del conseller. Només l’advocada d’Ester Quintana, Laia Serra, ha tornat a explicar el que ja es va fer públic aquesta setmana, l’acord arribat amb l’asseguradora de la Generalitat. En cap cas però la conselleria s’ha reunit amb ells ni els ha ofert les ajudes que van quedar aprovades al Parlament al 2013.

“Interior mai ha tingut una actitud col·laborativa amb nosaltres”, ha denunciat Tanno a Catalunya Plural. “Es tracta d’una actitud comunicativa per demostrar a la gent que el poder executiu català és sensible i proper a les persones, i fins i tot per fer-ho arriben a mentir”, ha dit.

Etiquetas
stats