Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona en Comú no es casa amb ningú el 27-S

Gala Pin, Mercedes Vidal i Ada Colau a l'homenatge a Salvador Allende el dia d'obertura de la campanya / SANDRA LÁZARO

Arturo Puente

Des que la confluència municipalista de Barcelona en comú es fes amb l'ajuntament de la capital catalana al mateix temps que diverses apostes electorals de l'Estat, freqüentment s'ha identificat l'ajuntament de Colau amb un de Podem. Certament, el partit de Iglesias és part de la coalició BComú, com també ho són ICV i EUiA, partits amb els quals Podem s'ha aliat per formar Catalunya Sí que es Pot de cara al 27-S. Però tan importants són els membres d'aquests partits en el partit que governa Barcelona com els independents del sector colauista, que no estan alineats amb cap formació en concret.

Alguns dels regidors pertanyents a ICV, EUiA i Podem han aparegut en actes de Catalunya Sí que es Pot per donar el seu suport explícit. Les dues tinentes d'alcaldia, Laia Ortiz i Janet Sanz, van estar presents en l'obertura de campanya, celebrada el dia 11 al Casinets d'Hostafrancs. Quatre dies després, algunes de les cares de l'ajuntament van tornar a aparèixer al costat de Lluís Rabell en un acte celebrat a la plaça de l'Olivereta de Sants, al que van acudir de nou Laia Ortiz, Janet Sanz, a més dels dos regidors de Podem, Laura Pérez i Raimundo Viejo. També el comissionat de l'ajuntament d’estudis estratègics i programes de memòria, Xavier Domènech, va participar en aquell míting.

Per contra, per part dels independents s'ha optat per diferenciar entre les dues candidatures, la municipal i l'autonòmica, no donant suport explícit a la llista de Rabell. En aquest grup es troben, a més de la pròpia Ada Colau, persones com el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello; la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin o el regidor d'habitatge Josep Maria Muntaner. Entre ells també podrien comptar-se el regidor Jaume Asens, que malgrat formar part del Consell Ciutadà Estatal d'Podem ha tingut un paper de baix perfil en l'organització morada, o al regidor Agustí Colom, que prové d'Iniciativa però tampoc ha participat obertament en la campanya.

Encara que va decidir no participar en la campanya, l'alcaldessa Ada Colau sí que ha tingut paraules de suport per al candidat de Catalunya Sí que es Pot. “Conec Lluís Rabell des de fa dècades”, ha assegurat l'alcaldessa aquest dijous en una entrevista a Rac1, “i poso la mà al foc per la seva honestedat i el seu compromís, és una persona a la qual estimo moltíssim i amb qui hem compartit moltes lluites al carrer ”. En la mateixa entrevista, Colau ha explicat que la seva formació “no és indiferent” als resultats del 27-S, tot i que ha destacat que Barcelona en comú i Catalunya Sí que és Pot “no són processos iguals”.

Qui sí que ha revelat el sentit del seu vot ha estat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha explicat al seu compte de Twitter que votarà a la CUP. “La trajectòria, honestedat i confiança que tinc en dones com Gabriela Serra, Mireia Vehí, Anna Gabriel o Eulàlia Reguant expliquen per què votaré la CUP”, ha assegurat, tot i que també ha tingut paraules per a alguns candidats de Catalunya Sí que és Pot, de qui s'ha mostrat convençuda que faran “un treball exquisit al Parlament”. “En resum, crec que el 28-S podem tenir un Parlament de qualitat si tenim a molta gent de la llista de la CUP i de Catalunya Sí que és Pot”, ha acabat.

Aquesta doble ànima de Barcelona en comú que descobria Pin ja va quedar pantent fa dues setmanes, quan diversos càrrecs del nucli de Colau van signar un manifest “per la ruptura” que demanava el vot tant per a Catalunya Sí que és Pot com per a la CUP. Entre els signants del manifest hi havia diversos dels regidors independents, així com persones de gran ascendent en el corrent colauista, com el cap de gabinet de l'alcaldessa, Manu Simarro, el cap de gabinet de Pisarello, Eloi Badia, la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, o el comissionat d'Economia, Jordi Via.

Etiquetas
stats