Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Steel Pulse i La Pegatina entonen les primeres notes del Rototom 2017 que “celebra Àfrica”

VAdrian Boot, autor de les imatges més icòniques de Bob Marley, en el Rototom

elDiariocv

València —

El Rototom Sunsplash de Benicàssim (Castelló) ha obert ja les seues taquilles i zones d'acampada per a acollir al públic procedent de 95 països. Les primeres notes del festival, que en la seu 24a edició porta l'esperit 'Celebrating Africa', les entonen aquest dissabte el grup britànic de reggae Steel Pulse i la banda nacional La Pegatina.

Com a escalfament, el càmping va celebrar la nit del divendres un prefestival per a abonats amb un “mini cartell de luxe”: Green Light Sound System; Black Board Jungle; Macky Banton i Michele Poletto, destaca l'organització.

Ja en la primera jornada, el concert que el “mític” grup Steel Pulse ofereix sobre l'escenari principal culminarà la ronda de concerts. Nascuts a Birmingham a mitjans de la dècada dels 70, dins de l'onada musical reaccionària al 'thatcherisme' i les seues polítiques en matèria d'immigració i drets socials, “prompte es van convertir en una de les bandes més rellevants de l'època”.

També carregades de contingut social arriben les lletres dels jamaicans establits a Regne Unit Twinkle Brothers, que tornaran a reunir-se sobre l'escenari principal per a rememorar alguns dels seus principals èxits. El públic també podrà gaudir de l'ska i els ritmes de La Pegatina, a més de la sud-africana Nkulee Dube, que estarà acompanyada per The New Generation Band.

Sense abandonar l'estrictament musical, el Lion Stage -escenari que reemplaça a l'antic Showcase- acull un dels espectacles més especials del Rototom 2017: el concert d'Ethnopia Reggae Music Ambassadors.

Es tracta d'una proposta amb la qual el festival tracta de rendir tribut a Etiòpia, el país africà considerat “bressol del moviment rastafari”, a més d'asseure les bases d'un projecte de col·laboració que servirà emprendre conjuntament nous camins en els pròxims mesos.

La iniciativa, que compta amb el respatler del Ministeri de Turisme d'Etiòpia, permetrà a alguns dels principals músics i artistes reggae etíops oferir dos concerts especials sobre el Lion Stage, el primer d'ells aquest dissabte. Es completarà al desembre amb un concert especial a Addis Abeba que tindrà, a més, al propi Steel Pulse com a cap de cartell.

'Magicomundo' per a xiquets

Quant a les activitats en la resta d'àrees del festival, el públic més jove del Rototom Sunsplash també tindrà enguany un espai musical propi en el programa de la jornada inaugural del festival. 'Magicomundo' acull un concert especial del grup 'Yo soy ratón', a les 18 hores, un espectacle infantil apte per a pares a càrrec d'educador, psicomotricista, músic i pare Manu Rubio.

Tant el col·lectiu Ethnopia com Steel Pulse són els protagonistes de la primera jornada de la Reggae University, que també dóna el tret d'eixida a la seua programació amb l'estrena mundial del documental 'Wake Up! Què faries tu per a canviar el món?', dirigit pel guanyador d'un Goya Ángel Pisa i rodat durant el Rototom 2011.

En aquest mateix espai, durant tot el festival, el públic podrà gaudir d'una exposició del mític fotògraf britànic Adrian Boot, autor d'algunes de les imatges més icòniques de Bob Marley.

La mostra d'aquest cèlebre fotoperiodista, que ha treballat per a publicacions com Rolling Stone i NME, a més de crear portades de discos per a Island Records, està dedicada a les principals celebritats del reggae i la música africana. Ofereix imatges de Peter Tosh visitant Lagos, de Benjamin Zephaniah reunint-se amb Nelson Mandela, de Luciano en el port d'esclaus de la illa de Gorea o de Burning Spear al costat de Thomas Mapfumo.

Cercaviles, batucades, gastronomia, artesania, tallers, dansa i, “sobretot, molta música” completaran una primera jornada de festival que engegarà el bategar dels tambors africans en tot el recinte.

Sobre este blog

Etiquetas
stats