Blog sobre l'actualitat del València Basket.
One Team: Un projecte per fomentar la superació mitjançant el bàsquet
En la quinta sessió de la quinta edició de l'One Team, és el moment de conéixer en profunditat a Celeste i a sa mare Dadeiva, part d'una família boliviana que dia a dia es reconstruïx a si mateixa. La filla, després dels passos de la mare, la mare, amb l'orgull dels seus fills com a base per a continuar avançant. Et contem la seua història.
Dadeiva va arribar a Espanya en 2007 procedent de Bolívia, ho va fer per a continuar criant els seus dos fills, com la gran responsable d'una família que mai s'anava a rendir davant del que es posara per davant, “vaig venir de Bolívia buscant millors oportunitats per a ells”, i ho va fer sola, “tens que ser mare i pare per als dos fills, per a la parelleta, i és dur per moments”.
Açò no passa desapercebut per a Celeste, la seua filla, i “ella sempre ha intentat que siguem millors, tant a mi com al meu germà, i vol que siguem algú en la vida, ella ha lluitat per nosaltres”. En este vídeo Celestre i altres xics gaudeixen d'un entrenament.
Hi ha una connexió que crida l'atenció especialment entre mare i filla, entre Dadeiva i Celeste, el bàsquet, un esport res comú a Bolívia. Una cistella va canviar el gust de la mare, allà per Bolívia fa ja molts anys, “vaig començar jugant a futbol sala, i a les 12 anys, vaig tirar a cistella, i em va agradar, vaig passar a jugar en un equip com del pueblo... no hi havia moltes facilitats, no era un esport majoritari”.
Com per art de màgia, Celeste va seguir els seus passos a l'arribar a Espanya, “em va dir un professor de l'institut que provara amb el basket, vaig començar a jugar... i vaig descobrir que el bàsquet em fa desconnectar del demés”. La motivació creix per moments, “m'agrada molt el bàsquet així que intent que els altres es motiven més”.
Dadeiva observa l'entrenament des de la banda, “al principi no li donava jo molt crèdit amb açò del bàsquet, però he vist que li agrada, i no puc ocultar-te que és quelcom molt especial per a mi que el jugue”. Una vegada més, el bàsquet com a vehicle, “em veig totalment reflectida en ella, la veig disfrutar. Els meus valors són l'única cosa que li puc deixar els meus fills, és el que els va a ajudar per a seguir endavant”.
El bàsquet pot ajudar a construir històries increïbles
Este projecte “One Team V” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des del 10 de novembre a la vesprada fins als primers dies del mes de febrer. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usa l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a què puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.
Van Rossom i Sikma, ambaixadors One Team
Dins del desenvolupament d'este projecte amb Càritas, està planificada per al mes de gener l'habitual visita dels Ambaixadors One Team per a participar durant una vesprada en una sessió d'entrenament amb els jóvens que atendran les sessions del programa. Per quarta temporada i implicat en este projecte des del principi, el segon capità Sam Van Rossom es manté com “One Team Ambassador”. Repeteix com el seu company de viatge l'ala-pívot Luke Sikma, que continuarà mantenint aquesta tasca de representar al València Basket dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball.
Sobre este blog
Blog sobre l'actualitat del València Basket.