Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Oltra desautoritza la despesa en gintònics d’un alt càrrec del PSOE en la Diputació

Voro Maroto

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha desautoritzat la despesa en gintònics a càrrec de l’erari públic protagonitzada per un dels gerents de Divalterra, una empresa de la Diputació de València.

Amb subtilesa i sense mencionar-lo, Oltra ha blasmat el comportament de Víctor Sahuquillo, l’home designat pel PSOE –hi ha un altre gerent elegit per Compromís– en l’antiga Imelsa, la societat presumptament utilitzada pel PP per a saquejar fons públics.

“Això no pot passar en el Govern valencià”, ha dit la consellera de Benestar Social. Tots els alts càrrecs del Consell han signat un codi de bones pràctiques que estableix l’“ús sobri” dels recursos públics.

Concretament, estan obligats a gestionar “adequadament els recursos i els administraran amb sobrietat; s’abstindran de fer un ús impropi dels béns i dels serveis que l’Administració posa a la seua disposició per raó del seu càrrec; en faran una utilització responsable i en limitaran les despeses, que hauran d’estar justificades”.

Qualsevol es pot adherir-se, ha dit Oltra, a aquestes normes. “No tenen copyright”, ha dit, abans de recordar que alguns diputats de la corporació provincial s’han compromés a seguir aquest codi de bon govern.

La sorprén que Sahuquillo continue en el seu lloc?, s’ha preguntat a Oltra. “Tinc dues capacitats que van ampliant-se a mesura que passe més temps en el Govern: l’una és la paciència i l’altra la capacitat de sorpresa, que cada vegada és més baixa. No em sorprén”, ha contestat.

Oltra s’ha sumat sense dissimular a les crítiques a Sahuquillo, assetjat pel PP, mal vist pels seus socis de Compromís –PSPV-PSOE i els valencianistes governen la Diputació en coalició– i sota l’escrutini intens dels mitjans de comunicació.

Sahuquillo ha estat acusat de trossejar contractes per a afavorir empreses o de l’esmentada despesa en alcohol a càrrec del contribuent a través d’una empresa, Divalterra, amb un pressupost gens menyspreable: 18 milions d’euros.

Etiquetas
stats