Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

La Crida dóna el tret d'eixida a les primeres Falles Patrimoni de la Humanitat

Milers de persones s'han acostat a les Torres de Serrano a viure la Crida

EFE

València —

La fallera major de València, Raquel Alario, ha convidat aquest diumenge a “viure amb passió” la “millor festa del món”, les Falles, el recent reconeixement de les quals com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat és motiu d'orgull i dóna “forces renovades” als fallers, que són “l'ànima de la festa”.

Com cada últim diumenge de febrer, les Torres de Serrans han acollit el considerat primer gran acte oficial de les Falles, amb una multitudinària Crida que marca l'inici de les festes falleres i en la qual la fallera major de València ha anunciat “al món sencer”: “Ja estem en Falles”.

Alario ha afirmat que comencen els “dies màgics” d'una festa que omplirà els carrers “de la millor i més monumental manifestació d'art satíric del món”, i ha convidat a oblidar “les preocupacions quotidianes” i deixar-se portar “per l'alegria de viure” una festa protagonitzada per la llum, el soroll, l'olor a pólvora o el ritme de les bandes de música.

A més, ha instat a obrir els cors a tots els veïns i als milers de visitants del món sencer, perquè gaudisquen d'aquests dies d'alegria i d'emoció compartida amb el poble valencià i quan tornen a les seues ciutats siguen “pregoners” d'aquesta festa.

Des de l'orgull d'unes festes que ja són Patrimoni de la Humanitat, la fallera major ha convidat a oferir al món la imatge d'un poble acollidor, dinàmic, creatiu, orgullós de la seua història i amb fe en el futur.

Una emocionada fallera major infantil, Clara María Parejo, ha volgut ser la veu dels més xicotets de la festa i ha demanat als majors que òbriguen les portes dels casals perquè la gent descobrisca que són un lloc on aprendre a respectar als altres i a conviure.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha lliurat les claus de València a les falleres majors i els ha demanat que, com a ambaixadores de la festa, siguen les encarregades d'obrir les portes d'aquesta ciutat d'acolliment per a compartir la festa amb la resta de la humanitat.

A l'acte, que ha estat precedit per un espectacle audiovisual d'homenatge als fallers, han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i altres autoritats de la Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de València.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats