Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els testimonis avalen que Ester Quintana va ser ferida per una bala de goma

Ester Quintana, el 14-N després de rebre l'impacte a l'ull. / EDU BAYER

Lluïsa Farré / Lluïsa Farré

Barcelona —

El magistrat que investiga l’agressió a Ester Quintana, la dona que va perdre un ull el 14N quan la manifestació de Barcelona ja es dissolia, ha cridat avui a declarar diversos testimonis del fets que avalarien que l’origen de les ferides de Quintana és l’impacte amb bala de goma.

Entre aquests testimonis hi ha l’infermer que va atendre la dona a l’Hospital de Sant Pau tot just arribar a urgències. El facultatiu ha explicat al jutge Francisco González Maíllo que a l’ull, Quintana no presentava cap tall, ni brutícia, ni vidres, ni pols, sinó una ferida “neta i llisa”, compatible amb l’impacte d’una bala de goma i no pas amb qualsevol altre objecte, com va insinuar en el seu dia l’aleshores conseller d’Interior Felip Puig. El projectil li hauria fet esclatar el globus ocular (el que els metges anomenen blow out).

També ha declarat avui la periodista Sílvia Balcells, de Graciamon.tv. Balcells, en un a breu trobada amb el jutge, ha confirmat que un dels vídeos presentats per la defensa i que també han reclamat la Unitat d’afers interns dels Mossos d’Esquadra va ser enregistrat per ella mateixa, el dia, a l’hora i el lloc de l’agressió a Quintana. En una primera gravació, se senten dues detonacions que un expert haurà d’analitzar per determinar si es corresponen amb un tret amb bala de goma, ja que ni les imatges ni la periodista aclareixen qui n’és l’autor. En l’altre, enregistrat al cap de pocs segons, ja es veu i se sent Quintana ferida.

Ara mateix, tot i que Interior continua negant que a la zona on va ser agredida la dona els Mossos disparessin projectils, fonts dels jutjats reconeixen que le proves i els testimonis avalen la seva denúncia contra un agent escopeter de la policia catalana a qui encara s’ha d’identificar.

Vídeo 1 de Graciamon.tv: s'escolten dos trets al passeig de Gràcia, entre el carrer Casp i Gran Via.

Video 2 de Graciamon.tv: transcorreguts alguns segons desde les imatges anteriors, es veu Ester Quintana d'esquenes, acompanyada, lamentant-se per la ferida.

Etiquetas
stats