Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de l’Hospitalet no treballarà més amb entitats financeres implicades en desnonaments dels seus ciutadans

Mobilització per aturar un desnonament a L'Hospitalet / Carmen Secanella

Lluïsa Farré

L'Hospitalet de Llobregat —

L'Ajuntament de L’Hospitalet no treballarà més amb entitats financeres implicades en desnonaments de la residència habitual de les persones empadronades a la ciutat. El Ple municipal ha aprovat per unanimitat, a excepció del PP que ha votat parcialment en contra, la moció presentada per ICV-EUiA per prevenir desnonaments i que inclou, entre d’altres, aquest punt. “Amb aquesta iniciativa es vol pressionar les entitats financeres perquè tinguin més sensibilitat amb aquelles persones que estan en perill de perdre el seu habitatge per no poder fer front al pagament de la hipoteca i que es troben en absoluta indefensió”, apunten des del consistori. El cessament d’operacions s’aplicarà de forma immediata per a aquells productes financers que no estiguin subjectes a cap tipus de penalització en cas de rescindir el contracte.

“L’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, no pot restar indiferent a la injustícia social derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços provinents de l’Estat i de la pràctica abusiva de les entitats bancàries”, recull el text del Ple.

La moció també contempla que el consistori instarà al Govern de l’estat a la suspensió dels desnonaments de la residència habitual dels col.lectius més vulnerables fins que es promulgui una nova llei hipotecària, sol.licitarà al Jutge degà del partit judicial que faci arribar mensualment als Serveis Socials municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de persones demanades fins a la legalitat vigent i assessorarà els afectats en processos d’execució hipotecària.

L’Hospitalet, que és la segona ciutat de Catalunya pel que fa al nombre de població, ha vist com en els últims anys desenes de veïns eren desnonats de casa seva. En aquest temps, només la Plataforma d’Afectats per a la Hipoteca (PAH), sense cap suport del consistori, ha aconseguit aturar-ne algun per via judicial. Per a febrer, segons li consta a la PAH, hi ha previstos tres desnonaments a la ciutat. Les entitats implicades són el BBVA, Caixa Catalunya i UNNIM.

Etiquetas
stats