Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH tanca la recollida de firmes per la ILP hipotecaria a Catalunya amb 200.000 signatures

La plataforma ha recollit fins a 200 mil signatures de suport a la ILP. (Carmen Secanella)

João França

Barcelona —

Catalunya és la comunitat autònoma on la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha recollit més signatures en suport a la ILP per la dació en pagament, el lloguer social i la paralització dels desnonaments. Aquest matí, membres de la plataforma, juntament amb els Iaioflautas, s'han concentrat davant la Delegació del Govern a Barcelona per anunciar la xifra: 200.000 signatures, a les quals s'hauran de sumar les recollides per les altres PAH de l'estat -que s'anunciaran el proper dijous- i els altres col.lectius que promouen la ILP: els sindicats CCOO i UGT, la Taula del Tercer Sector i la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya.

Ada Colau ha remarcat que, com es va decidir a la trobada estatal de la PAH, amb l'entrega de les signatures comença una campanya de mobilitzacions, que tindrà com a punt de partida una manifestació a tot l'estat el proper dia 16 de febrer. El motiu és exigir que el govern aprovi les mesures que recull la ILP i que la Plataforma considera “de mínims”. La legislació dóna sis mesos al Congrés per tramitar la iniciativa, però per Colau això seria “inacceptable”. “La mesa del Congrés ja ens va retrasar un any l'inici de la recollida i no podem esperar més, perquè hi ha vides en joc”, ha afirmat la portaveu.

Per la PAH la ILP ha estat útil per mostrar el suport de la societat a les mesures que exigeixen. La mesa del Congrés ja ha validat 600 mil signatures i esperen arribar a un milió, el doble de les necessàries. Ara posen la responsabilitat en mans del govern i exigeix mesures immediates, “per la via del Reial Decret, si fa falta”, ha dit Colau. Abans de la seva compareixença, representants de la PAH s'han reunit amb la Delegada del Govern a Catalunya, María Llanos de Luna, qui els ha expressat la seva preocupació pel drama dels desnonaments, però la portaveu ha assegurat que “amb la preocupació no en tenim prou”.

La cara visible de la PAH ha assegurat que el moviment ha estat donant resposta a la problemàtica des de la desobediència civil i el suport mutu, però ha afegit que “això no és suficient”. “Si l'Estat no dóna respostes, ho farem nosaltres”, ha sentenciat Colau. En aquest sentit, Pau Llonch, de la PAH de Sabadell, ha parlat de l'Obra Social de la PAH, que ja ha ocupat sis edificis vuits al Vallès per acollir-hi famílies desnonades: dos a Sabadell, dos a Terrassa, un a Rubí i un altre a Cerdanyola. Llonch ha explicat que a la trobada estatal de la PAH es va posar de manifest la voluntat d'ampliar aquesta iniciativa.

Etiquetas
stats