Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El PSC proposa regular el finançament autonòmic a la Constitució

El PSC proposa regular el finançament autonòmic a la Constitución

EFE

Barcelona —

El PSC proposa una reforma federal de la Constitució que reguli el sistema de finançament de Catalunya i la resta d'autonomies en nom de la transparència i lleialtat institucional, alhora que advoca per donar “un nou caràcter” als estatuts i que se'ls consideri “Constitució de la Comunitat Autònoma”.

El document del PSC, al qual ha tingut accés Efe i es titula “Per una reforma constitucional federal”, consta de 41 pàgines i ha estat elaborat per la Fundació Rafael Campalans, sota la coordinació de Miquel Iceta i amb la participació de Carme Chacón, Jaume Collboni, Meritxell Batet, Xavier Arbós, Eduard Roig, Joaquín Tornos i Francesc Vallès.

Els socialistes catalans creuen que “el federalisme està especialment indicat per vertebrar estats que contenen diferents nacions i per això resulta adequat per a Espanya”.

Així mateix, el PSC rebutja “quedar impassibles” davant la bretxa “cada vegada més gran entre catalans i la resta d'espanyols” després de la sentència del Tribunal Constitucional que “va alterar” l'Estatut català, i proposa per lluitar contra aquesta situació una reforma federal de la Constitució que “culmini la lògica evolució de l'Estat de les Autonomies”.

Etiquetas
stats