Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Albano Dante, editor de Cafèambllet, es presentarà candidat a cap de llista de Podem Catalunya

Albano Dante y Marta Sibina, de la revista Café Amb Llet

Arturo Puente

Barcelona —

Albano Dante Fachín, fins ara editor de Cafèambllet, abandona la revista per iniciar una cursa en la política institucional de la mà de Podem Catalunya. El periodista es presentarà a les primàries que la formació té previst celebrar l'última setmana de maig, en què es triarà la llista que Podem presentarà al Parlament de Catalunya a les eleccions del 27 de setembre. Dante anunciarà la seva candidatura demà, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on presentarà un manifest signat per “persones rellevants de Catalunya”, segons fonts de Podem.

Dante ha participat activament a Procés Constituent, moviment del qual provenen altres dirigents de Podem com Jaume Asens, i en l'últim temps s'havia mostrat proper al partit de Pablo Iglesias. A més compta amb suports en la direcció de Podem i l'avala ser un conegut activista contra les polítiques sanitàries de l'actual Govern de la Generalitat. Dante és, fins ara, l'ùnic candidat conegut a les primàries de Podem, i és una persona coneguda i amb una línia de clar tall esquerrà, que s'allunya del centre buscat fins ara pel partit a nivell estatal.

Podem Catalunya afrontarà just després de les municipals el procés per construir una candidatura a les eleccions catalanes, les últimes del cicle electoral de 2015, que Mas ha promès convocar el 27 de setembre en clau plebiscitària sobre la independència. Aquest mes el partit va anunciar la data de les seves primàries i va anunciar que hi concorreria en solitari, tancant la porta per enèsima vegada a la proposta d'ICV de signar una aliança.

Fa pocs anys Albano Dante era l'editor d'una petita revista local de les comarques gironines juntament amb la seva companya Marta Sibina. Preparant un reportatge sobre la qualitat de la sanitat pública van acabar revelant un grapat d'irregularitats en els hospitals de Blanes i Calella. Van seguir estirant del fil fins a denunciar tot un sistema de relacions opaques establert en la sanitat pública catalana.

No obstant això, el que els va portar a la fama va ser la denuncia d'un assessor del Govern català que els demanava 10.000 per haver-lo esmentat en un vídeo. Des de llavors es dedica a lluitar en defensa de la sanitat pública, contra les retallades i reivindicant la transparència i el dret a la informació. I ho ha fet també de la mà de diverses opcions polítiques d'esquerres, des de Procés Constituent a la CUP o Podem. El projecte més recent en què ha participat és el Grup Anticorrupció, impulsat amb diversos col·lectius ciutadans i polítics arran del cas Pujol.

Etiquetas
stats