Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un diputat de CSQEP diu que va ser amenaçat d'expulsió del grup si s'abstenia en la resolució independentista

Joan Giner, a la dreta de la imatge, en un acte de Catalunya Sí que es Pot

elDiario.es Catalunya

El diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Giner ha denunciat que la formació l'ha forçat a votar 'no' a la resolució que declara l'inici del procés de creació d'un nou Estat, proposada per Junts pel Sí i la CUP. Giner es volia abstenir atès que comparteix alguns dels postulats de la declaració, però en una entrada al seu blog lamenta que el partit li va negar la llibertat de vot: “El President i el Portaveu del grup parlamentari em van informar que l'incompliment de la disciplina de vot implicaria que em farien fora del grup”, revela Giner, que per aquest motiu votarà finalment 'no'.

Giner es queixa en el seu escrit que “no hi ha hagut cap debat intern dins de Podem i CSQEP” per decidir la posició de la formació al voltant de la resolució. “Vaig rebre pressions de la direcció estatal de Podemos, que em comunicava que avalaven la decisió [de votar 'no' a la resolució]”, denuncia, i opina que “aquestes no són les formes de gestionar la pluralitat i les diferències dins d'una organització” i que, per contra, són “pràctiques” pròpies del “verticalisme i la vocació monolítica dels partits tradicionals”.

El partit que integren Podem, ICV i EUiA ha presentat la seva proposta de resolució alternativa, però tot i així Giner considera que s'havia d'abstenir en la resolució de Junts pel Sí i la CUP en estar-hi parcialment d'acord. Discrepa del fer que a la declaració no hi aparegui un referèndum vinculant –proposta central en el programa de CSQEP–, però considera “positiu” que el text defensi l'obertura “d'un procés constituent ciutadà, participatium obert, integrador i actiu per de preparar les bases de la futura constitució catalana”.

Etiquetas
stats