Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Caixabank guanya 152 milions en el primer trimestre

Joan Maria Nin, esquerra, i Isidre Fainé dreta, durant la Junta d'Accionistes de Caixabank

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Caixabank, el banc sorgit de La Caixa, creu que la recuperació econòmica a Espanya ja és un fet. El seu conseller delegat, Joan Maria Nin, ho ha dit amb tota solemnitat en presentació dels resultats del primer trimestre. Tanmateix, les dades corresponents el primer terç de l'any encara no reflecteixen l'optimisme que el directiu bancari expressa.

Els beneficis atribuïts al grup van ser en el període estimat de 152 milions d'euros, un 54,6% menys que els aconseguits en el mateix trimestre de 2013. Aquest fet el va atribuir Nin a un menors resultats atípics, mentre que aquest any els resultats de l'activitat normal milloren en la major part dels aspectes analitzats.

Nin ha considerat que les entitats bancàries ja veuen la sortida al túnel. Especialment per allò que els interessa: la reducció de la morositat. Aquesta ràtio ha descendit per primer cop des de l'any 2006. Aquesta millora, va dir Nin, fa cinc mesos que s'observa. La morositat queda ara en l'11,36%, amb un descens d'un 0,30 per cent. Tot i això, la cobertura mitjançant provisions dels crèdits morosos arriba al 60%, deu punts més que la mitjana del sector, va destacar el conseller de l'entitat catalana.

Ha reconegut Nin, que la cartera de crèdits ha disminuït lleugerament, un 2,8%. Aquesta situació l'atribueix al desendeutament que ha experimentat el sector promotor de la construcció, que ha baixat un 7,1% els seus deutes, però també ha reconegut Nin, una disminució del crèdit concedit a particulars.

La visió del banquer ha estat mol positiva quan ha parlat dels marges, especialment del d'explotació, que ha millorat un 22,5%. El marge d'interessos, que mesura el negoci estrictament financer, va millorar un 0,1%. “Creixen els ingressos, baixen les despeses i s'incrementa el marge d'explotació un 22%” ha recitat d'una tacada Nin per mostrar els fonaments del seu optimisme. També ha considerat positivament que els resultats del trimestre s'hagin produït després que els ingressos fruit de les empreses participades hagin baixat un 27,5%, fet compensat per l'activitat normal de l'entitat bancària.

D'altra banda, el total d'immobles comercialitzats (vendes i lloguers) entre gener i març és de 6.302 unitats per 630 milions, un 71,1% més que en el mateix període de 2013; la cartera neta d'immobles adjudicats disponibles per a la venda és de 6.412.000 d'euros i arriba a una cobertura del 53,4%.

La solvència de l'entitat arriba al 12,4% amb criteris actuals Basilea III, i tenint en compte els futurs del 12,1%, i la generació de capital del trimestre ha estat de 38 punts bàsics de 'core capital', mentre que la liquiditat ascendeix a 65.003.000 (4241 milions en el trimestre), aconseguint el 19,6% dels actius totals.

En la junta d'accionistes, celebrada ahir, el president de Caixabank, Isidre Fainé, ha valorat que la Caixa surt molt reforçada de la crisi . Després ha augurat la reactivació de l'economia. En aquest sentit ha afirmat que per al 2014 compten que el consum i la inversió suposaran aportacions positives a l'economia espanyola i que enguany s'han començat a crear llocs de treball.

Globalment, Caixabank manté la intenció de repartir aquest any uns mil milions com a remuneració als seus accionistes. En 6 anys, just abans de la crisi, els titulars d'accions de Caixabank s'han doblat, i a finals de 2013 eren 735.000. Tot i que en l'exposició no s'ha esmentat, una part d'aquest creixement es deu a que es van compensar els subscriptors de preferents amb la conversió d'aquestes participacions en accions de la nova entitat.

Etiquetas
stats