Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Constitucional suspèn per unanimitat la consulta sobiranista alternativa del 9N

Tribunal Constitucional

EFE

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment i per unanimitat la consulta sobiranista alternativa convocada per la Generalitat per 9N en admetre a tràmit el recurs que el Govern espanyol va presentar contra aquesta convocatòria, han informat a Efe fonts del tribunal.

La suspensió és provisional, no suposa cap pronunciament sobre el fons de l'assumpte i el tribunal haurà de decidir pròximament si prolonga aquesta suspensió temporal abans que passi un termini de cinc mesos o, si és el cas, l'aixeca.

La suspensió de la consulta informal i d'altres accions de la Generalitat, com la sol·licitud de col·laboració a funcionaris o la disposició de locals, es produeix a sol·licitud del Govern de l'Estat, que considera que totes aquestes iniciatives de l'Executiu català desenvolupen la convocatòria original, que ja va ser suspesa pel Tribunal el 29 de setembre.

Una altra consulta suspesa a Canàries

El ple del Tribunal Constitucional també ha suspès avui per unanimitat la consulta convocada per al dia 23 pel Govern de Canàries sobre les prospeccions petrolíferes en admetre a tràmit el recurs que va interposar l'Executiu central contra aquesta consulta perquè considera que envaeix competències de l'Estat.

Etiquetas
stats