Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Duran acusa ERC de “trencar” la unitat del Parlament sobre el dret a decidir

Duran acusa ERC de "trencar" la unitat al Parlament sobre la consulta.

Europa Press

Barcelona —

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat aquest dissabte al president d'ERC, Oriol Junqueras, de “trencar” la unitat de partits catalans sobre el dret a decidir, cosa que els republicans ja han fet en altres dues ocasions al Congrés, segons Duran.

En diversos apunts al seu Twitter, ha dit que ERC ho va fer quan va defensar al costat d'Amaiur i el BNG el dret a l'autodeterminació, i anunciant després que la data i la pregunta de la consulta arribaria al Congrés en setmanes.

Duran s'ha referit així a les declaracions de Junqueras d'aquest divendres demanant que la consulta tingui una pregunta clara i una resposta explícita, i ha considerat que “el president d'ERC torna a trencar l'esperit unitari del Parlament”.

“No es pot trencar el consens que el Parlament va aprovar. No pot un partit, ERC o un altre, dir que la pregunta ha de ser sí o sí la que ells volen”, ha afegit.

Duran ha subratllat que la “unitat i generositat” és el que ha de permetre a la Comissió pel Dret a Decidir i al president de la Generalitat, Artur Mas, formular una consulta inclusiva i transversal.

Etiquetas
stats