Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Duran assumeix la derrota d'Unió i obre la porta a la successió

Duran / TV3

elDiario.es Catalunya

Unió Democràtica de Catalunya es queda sense escó al Congrés. Josep Antoni Duran i Lleida ha estat el primer polític català que ha comparegut per valorar els resultats, en el seu cas una “derrota” sense pal·liatius, segons ha reconegut el candidat. El 1,72% dels vots que han obtingut a Catalunya no són suficients per entrar a la cambra.

El que ha estat portaveu de CiU des del 2004 ha volgut assumir tota la responsabilitat dels resultats. “Si algú ha perdut les eleccions sóc jo, el cap de llista”, ha declarat, amb el que ha obert la porta al seu relleu dins Unió: “Va ser millor candidat Ramon Espadaler que jo en les anteriors eleccions [les autonòmiques a Catalunya], i això és un actiu a tenir en compte”.

Tot seguit, però, ha rebutjat dimitir en les pròximes hores. “Demà no deixo la direcció, per descomptat”, ha afirmat, per sentenciar amb un ambigu “cada cosa al seu moment”.

Etiquetas
stats