Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Els sindicats dels Mossos acusen Espadaler de voler-se espolsar les responsabilitats del cas Quintana

Els sindicats carreguen contra el conseller d'Interior per haver "criminalitzat" els agents que van actuar a la zona on Ester Quintana va perdre l'ull esquerre.

Als Mossos d'Esquadra no els ha sentat gens bé que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, difongués aquest dimarts la notícia que una unitat de la BRIMO havia reconegut, després de vuit mesos de silenci, haver estat a la cruïlla on Ester Quintana va perdre el seu ull esquerre en acabar la jornada de vaga general. Pels principals sindicats, SPC, SAP-UGT i SME-CCOO, la decisió d'Espadaler, en el que és un nou gir de la versió oficial d'Interior, responen a la voluntat del conseller de “rentar-se les mans” del cas i culpabilitzar els agents.

El conseller va anunciar que apartava de les seves tasques d'ordre públic -però no del cos de Mossos- els set policies integrants de la furgoneta DRAGÓ 414, per “evident indisciplina” i “pèrdua de confiança”, per haver ocultat la seva posició en els informes interns posteriors als fets. Per contra, des del SAP-UGT denuncien que els agents apartats “mai han declarat sobre els fets”, ni davant la Divisió d'Afers Interns ni havent de redactar una nota informativa interna a petició dels seus superiors.

Els sindicats sostenen, per tant, que els agents de la DRAGÓ 414 són “caps de turc”, en paraules del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), i que són “els responsables polítics i policials” els que han d'assumir responsabilitats, en comptes dels agents, que “es limiten a complir disciplinadament les ordres”.

El cas és que, segons Espadaler, els agents van reconèixer aquesta setmana que havien aturat la furgoneta a la cruïlla entre Passeig de Gràcia i Gran Via, que havien baixat tots menys el conductor i que, segons “creuen recordar”, van disparar només una salva, és a dir, un tret sense projectil. Qui ha de donar el permís als antiavalots perquè puguin disparar bales de goma durant els operatius és el director dels Mossos, en aquest cas Manel Prat.

Un altre factor que subleva les organitzacions dels treballadors de la policia és que Espadaler hagi decidit “esbombar” la informació quan la fase d'investigació del procés judicial obert arran de la denúncia de Quintana, pel qual hi ha dos mossos imputats, encara no ha conclòs.

Quintana: “Jo vaig explicar que allà hi havia tres furgonetes”

Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull durant aquell operatiu que ha obligat a la conselleria d'Interior a contradir-se més d'una vegada, ha manifestat aquest matí, davant els micròfins de TV3, que les investigacions “no les han fet bé”. “És la quarta o no sé quina versió que han fet. No és que sigui una nova furgoneta que ha aparegut aquí per art de màgia, sinó que jo vaig explicar que allà hi havia tres furgonetes”, ha afirmat Quintana.

Aquesta veïna del barri de Sant Martí de Barcelona està immersa en la seva particular creuada per esclarir qui va ser que va fer-li perdre un ull i per aconseguir que mai més ningú no torni a ser víctima d'una bala de goma. Fa mesos va iniciar un procés judicial i la setmana passada va comparèixer a la comissió parlamentària que investiga l'ús del material dels antiavalots per denunciar la perillositat dels projectils.

Etiquetas
stats