Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Quins membres del Govern català participaran a la Via Catalana?

El consell Executiu reunit a la Sala Tàpies del Palau de la Generalitat.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

La majoria de consellers de la Generalitat participarà a la cadena humana, després que el Govern els donés llibertat per fer-ho. Integraran la Via Catalana la vicepresidenta Joana Ortega, la consellera d'Enseyament, Irene Rigau; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; el de Cultura, Ferran Mascarell; el de Presidència, Francesc Homs; la titular de Benestar Social, Neus Munté; el de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el de Justícia, Germà Gordó; el d'Ocupació i Empresa, Felip Puig, i el de Salut, Boi Ruiz, que tot i dir que no podria assistir-hi, finalment intentarà sumar-s'hi prop de la seu del Sistema d'Emergències Mèdiques, a la Zona Franca.

Els qui no formaran part de la cadena seran el president de la Generalitat, Artur Mas, que ja va anunciar que adoptaria un paper institucional -i que rebrà a l'ANC just abans de la Via-, i Ramon Espadaler, conseller d'Interior, que serà a la seu del departament al comandament del dispositiu de seguretat. Només queda la incògnita de Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura i membre d'Unió, que no va revelar si secundarà la mobilització.

La majoria dels membres que participen en la cadena ho faran a Barcelona, excepte Ortega, que estarà a Canet de Mar, i el conseller Vila, a Figueres (Girona), ciutat de la qual va ser alcalde.

CDC s'hi bolca

CDC s'implicarà a fons en la mobilització: el seu president-fundador, Jordi Pujol, estarà al Perelló (Tarragona) i davant del Parlament s'hi ubicaran el seu secretari d'organització, Josep Rull; el seu portaveu al Parlament, Jordi Turull, i el seu vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas.

No hi faltaran a l'acte els líders comarcals, alcaldes i els presidents de les diputacions provincials Salvador Esteve (Barcelona), que estarà a la Plaça Catalunya, Josep Poblet (Tarragona), que anirà a Alcanar (Tarragona), i Joan Reñé (Lleida), que ho farà a Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona).

Junqueras, a Sant Vicenç dels Horts

El líder d'ERC i cap de l'oposició al Parlament, Oriol Junqueras, serà a Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), localitat de la qual és alcalde des del 2011, i la número 2 del partit, Marta Rovira, i la seva portaveu, Anna Simó, seran al Parlament.

Part significativa de la direcció d'ERC es desplaçarà cap a l'extrem sud de la cadena: el diputat al Congrés Alfred Bosch es desplaçarà a Alcanar (Tarragona) i el diputat i secretari general adjunt Lluís Salvador ho farà a La Ràpita (Tarragona).

ICV i EUiA, a La Caixa

Els dos colíders d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, participaran en la cadena que envoltarà la seu de 'La Caixa' convocada per Procés Constituent, el partit que impulsen la monja benedictina Teresa Forcades i l'activista Arcadi Oliveres.

Allà també hi seran altres diputats d'ICV-EUiA com Salvador Milà, Joan Mena, Sara Vilà i Marta Ribas i també el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet i el diputat de la CUP David Fernánez, mentre que l'eurodiputat Raül Romeva participarà en la cadena que es farà a Estrasburg (França) i al Parlament hi haurà els diputats Jaume Bosch i Laura Massana.

Duran es va a Panamà

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, no participarà a la Via Catalana, perquè estarà de viatge oficial a Panamà: oficialment els democristians no participen en la protesta, però donaran llibertat als seus dirigents i militants.

Tampoc hi haurà sancions per als militants del PSC que assisteixin a la Via Catalana, i almenys dos dels membres de la seva direcció van a participar: es tracta dels membres del corrent crític Avancem Jordi Del Río i Fabian Mohedano.

Etiquetas
stats