Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Trias s'indigna amb Artur Mas pel seu suport al tramvia de Colau

Xavier Trias, amb la vara d'alcalde, i Artur Mas en una imatge d'arxiu

elDiario.es Catalunya

El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, marca terreny després que el president Artur Mas hagi contradit la seva postura sobre el tramvia a la Diagonal. En una reunió aquest dijous amb l'alcaldessa Ada Colau, Mas ha mostrat el seu suport a la unió dels tramvies dels dos extrems de la principal avinguda de Barcelona, tot i que Trias en campanya havia insistit en la seva oposició a aquest projecte.

En un comunicat, el grup municipal de CiU a Barcelona “recorda a Colau i Mas que l’única consulta popular feta a Barcelona va rebutjar el tramvia a la Diagonal”. Fa referència a la consulta sobre la reforma de l'avinguda convocada el 2010 per l'alcalde socialista Jordi Hereu i que va ser la seva gran derrota política. El 79,8% dels participants van apostar per deixar l'avinguda com estava i només l'11,38% van mostrar suport a la proposta d'Hereu, que incloïa, entre moltes altres coses, unir l'avinguda amb un tramvia.

Tot i les crítiques a Colau per no tenir en compte aquesta consulta del 2010, Trias també va fer d'una reforma de la Diagonal un dels principals emblemes de la seva legislatura. L'exalcalde considera l'aposta de Colau per la unió dels tramvies “gairebé obsessiva” i assegura que és 7 cops més costosa que el seu model d'autobusos elèctrics per l'avinguda Diagonal.

El programa de Barcelona en Comú defensava “unir els tramvies dels dos extrems de la Diagonal (de Glòries a Francesc Macià) permetria connectar els districtes de les Corts i Sant Martí i travessar l'Eixample amb un transport públic no contaminant i de fàcil accés”.

Tot i l'actual polèmica, el 2009, quan Hereu defensava el tramvia, Trias el criticava per no haver-lo defensat abans com sí que feia CiU. “Al final vostès venen a la nostra teoria, la teoria de Convergència i Unió de fa molts anys, que el tramvia passi per la Diagonal, jo crec que aquesta és la solució adient”, deia el líder municipal de CiU al llavors alcalde després de tirar-li en cara les seves declaracions a les hemeroteques.

Etiquetas
stats