Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Front comú de Barcelona, Salou, Roses i Sitges amb la Generalitat i l'Estat contra el top manta

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha xifrat en 800 els venedors a la Barceloneta

Yeray S. Iborra

Els ajuntaments de Barcelona, Sitges, Roses i Salou, la Generalitat i l'Estat han posat sobre la taula aquest dijous en una reunió amb el Síndic de Greuges un acord amb l'objectiu d'eradicar el top manta. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que “no volem passar-nos la pilota entre nosaltres” i que “no hi haurà solucions a curt termini”. Colau ha assegurat que el millor resum de la trobada l'ha donat l'alcalde de Sitges, Miquel Forns: “aquest és un problema de país”.

Des de la Generalitat, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha valorat positivament la trobada entre diverses administracions –ajuntaments, Generalitat, Duanes de l'Estat, Delegació del Govern espanyol–, i que “hagin pogut compartir diagnosi les diferents forces que tenim competència”. Jané ha dit que hi ha hagut “coincidència absoluta” amb un punt que el Govern ja va expressar el passat estiu en relació a Salou: “tolerància zero davant el fenomen del Top Manta”.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha declarat que la venda ambulant és un “objectiu a eradicar d'una societat democràtica i madura com la catalana”. “Implica l'explotació social, el comerç il·legal, l'incivisme, la manca de respecte de les normes elementals de convivència i relacions socio-econòmiques”, ha dit Ribó. En la mateixa línia, Jané ha apuntat que “suposa la imatge d'un país que no ens agrada a ningú”.

El conseller d'Interior ha presentat mesures en la línia de les ja anunciades per l'Ajuntament de Barcelona: patrullatge conjunt de diverses forces policials i amb l'objectiu de “saturar” l'espai per evitar que s'hi instal·lin els venedors. Per altra banda, ha declarat que estan “molt implicats en la investigació d'on són aquests productes, on s'emmagatzemen o on es falsifiquen”.

Ribó ha estat l'encarregat de plantejar també coordinació d'accions socials entre les diferents administracions, “des d'estrangeria fins a coordinació d'acció de primer nivell de caràcter local”.

Etiquetas
stats