Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El regidor de la CUP a Barcelona demana arxivar la causa per una suposada coacció a un metge

El regidor de la CUP, Josep Garganté

elDiario.es Catalunya

Suspès el judici al regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté. Els recursos de la defensa del regidor i de la Fiscalia han paralitzat, de moment, el judici al regidor per coaccionar presumptament a un metge perquè modifiqués l'informe de lesions d'un manter. Garganté ha demanat l'arxiu de la causa ja que sosté que no va emprar cap tipus de violència o intimidació contra el metge. Per contra, la Fiscalia veu en l'actuació de Garganté un possible delicte de coaccions i falsedat documental en grau de temptativa. El jutge sostenia que el delicte era de tipus lleu (el que abans de l'última modificació del Codi Penal era una falta).

El jutge d'instrucció número 22 de Barcelona va enviar a Garganté a judici ràpid per un delicte lleu de coaccions -antigues faltes- a un metge d'un ambulatori de Barcelona. Ara haurà d'estudiar els recursos de les parts i prendre una decisió. Els fets es remunten al 23 de març passat, quan Garganté i un altre membre del col·lectiu de suport als manters Tras la Manta van demanar al facultatiu del CAP Pere Camps que prengués declaració a un manter ferit sense la Guàrdia Urbana al davant. El TSJC ha informat que s'ha ampliat la causa contra el membre de Tras la Manta que acompanyava Garganté.

La Fiscalia està en desacord amb la decisió del jutge d'imputar a Garganté un delicte lleu i, per aquest motiu, ha presentat un recurs en què sol·licita que el regidor sigui investigat pels delictes de coaccions i falsedat documental en grau de temptativa, al veure els fets més greus que el magistrat.

En el seu recurs, la defensa de Garganté impugna la decisió del jutge d'enviar a judici i, al mateix temps, rebutja la petició de la Fiscalia que s'obri una investigació per aclarir l'actuació del regidor amb el metge, per la qual cosa sol·licita el arxiu del cas.

Els fets del 23 de març van arribar a coneixement del jutge arran de la denúncia que va presentar el propi metge, encara que segons la versió de Garganté ho va fer després que la Guàrdia Urbana li indiqués. Un agent del cos va gravar d'amagat la conversa entre Garganté, el membre de Després de la Manta i el metge.

Segons va publicar La Vanguardia, l'agent va traslladar la gravació al seu superior quan va sortir de l'ambulatori. Posteriorment, en una reunió, el comissionat de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, el gerent de la policia municipal, Jordi Samsó, i el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, van decidir que fos el sanitari qui portés la iniciativa de la denúncia, deixant al consistori al marge.

Per a la defensa Garganté, en la trobada que va mantenir amb el metge al seu despatx per demanar-li que modifiqués el comunicat de lesions del manter, el regidor no es va dirigir al facultatiu de forma intimidatòria ni va usar amb ell violència verbal o física.

La Fiscalia, per contra, creu acreditat que Garganté va acudir a entrevistar-se amb el metge acompanyat d'un grup de persones, cosa que al seu parer suposa un “element de pressió”, i, tenint en compte que es trobava a la unitat d'urgències li va advertir: “podem estar aquí 5 minuts o 5 hores”.

Etiquetas
stats