Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau fragmenta les actuals àrees de govern per acomodar l'entrada dels quatre regidors del PSC

Collboni y Colau presenten el seu acord de govern

Yeray S. Iborra

Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya han presentat aquest divendres una “Proposta d'acord de govern d'esquerres per a Barcelona”, una entesa que suposa la remodelació del govern municipal per a donar entrada als quatre regidors del PSC. “Venim de trajectòries diferents, però tenim objectius en comú per a Barcelona”, ha destacat l'alcaldessa, Ada Colau, que ha afegit que calia posar “els objectius per davant dels interessos de partit”.

El govern municipal fragmentarà las àrees del govern per a donar entrada els quatre regidors del PSC. Com ja s'havia anunciat, Jaume Collboni (que està imputat pel cas Mercuri) assumirà la segona tinència d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, i l'acompanyaran Agustí Colom (Empresa i Turisme) i Montse Ballarín (Comerç i Mercats). A la tercera tinència d'alcaldia, la de la regidora Laia Ortiz, s'hi afegeix Carmen Andrés amb la regidoria d'Infància, Joventut i Gent Gran.

Jaume Asens passa de la tercera a la quarta tinència d'alcaldia, la de Drets Civils, Transparència i Participació. A la cinquena tinència s'hi afegeix Daniel Mòdol, encarregat d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni. Es manté com a home fort a la primera tinència d'alcaldia Gerardo Pisarello.

Pel que fa als districtes, l'objectiu del govern ha estat “eliminar aquesta responsabilitat als tinents d'alcaldia”, pel que Carmen Andrés s'incorpora a Sant Andreu, Montse Ballarín a l'Eixample i Daniel Mòdol a Sarrià-Sant Gervasi.

“O optem pel canvi, o ens quedem instal·lats al bloqueig. Pel meu partit seria més còmode quedar-nos a l'oposició. Però el nostre estil és arremangar-nos”, ha recordat Collboni. Per l'alcaldessa, l'acord amb el PSC no només aporta estabilitat al govern sinó que enforteix les polítiques del canvi. El cartipàs presentat avui pel govern i el PSC haurà de ser refrendat la setmana que ve pels 14.000 afiliats de BComú, i també pels 1.500 del PSC. En el cas dels socialistes, la votació comença aquesta mateixa tarda de divendres.

Colau ha recordat però que aquest pacte necessita més adhesions; al cap i a la fi el govern passa només d'11 a 15 regidors, lluny de la majoria de 21 edils. L'alcaldessa ha agraït les aportacions d'ERC i ha remarcat que no li fa por que el partit d'Alfred Bosch els vagi a la contra després d'aquest pacte amb el PSC. “Cada quinze dies compartim govern amb ERC a l'Àrea Metropolitana, i estic segura que seguirem treballant per la ciutat”, ha recordat Colau. També ha enviat un missatge a la CUP: “Jutgeu-nos per les propostes concretes, no feu retrets als partits”.

stats