Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els venedors ambulants planten les seves mantes davant l'Ajuntament de Barcelona

El sindicat de manters protesta a la plaça Sant Jaume, davant l'Ajuntament de Barcelona

João França

Barcelona —

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha tornat a ocupar el carrer aquest diumenge per reclamar solucions a l'Ajuntament, en aquest cas a la plaça de Sant Jaume, davant del consistori. Ja fa 20 dies que la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Portuària estan desplegats a la zona del port on es concentraven els manters i la majoria no poden vendre, el que dificulta la seva subsistència.

La setmana passada ja van organitzar un “top manta desobedient” a la Rambla del Raval acompanyats de col·lectius del barri. Aquest dissabte a Sant Jaume han desplegat les seves mantes però sense l'objectiu de vendre, simplement per visibilitzar la seva situació. “Ens estem organitzant i no desapareixem per màgia ni per cansament, i menys amb la pressió policial”, ha assegurat un portaveu del sindicat.

Els venedors expliquen que preparen reunions amb veïns, entitats socials i partits polítics per cercar solucions i “parlar de les verdaderes raons d'aquest conflicte, que són la pobresa, la desigualtat, el racisme, el classisme i la por”, asseguren.

“Cal reconèixer l'altra Barcelona, la de baix, una Barcelona negra, una Barcelona de migrants, d'exclosos i desposseïts, una Barcelona que no és rentable ni especulativa”, ha conclòs el portaveu del sindicat de manters.

Etiquetas
stats