Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Top manta desobedient al Raval de Barcelona

Els venedors ambulants es despleguen a la Rambla del Raval.

João França / Sandra Lázaro (fotos)

“En la Rambla del Raval todo el mundo vale igual”, canta la Rosa rodejada de mantes amb mocadors, samarretes, bolsos, polseres i collarets o pals de selfie. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants, que s'organitza per donar respostes davant la impossibilitat dels manters de vendre al carrer, ha ocupat aquest dissabte la rambla del barri del Raval en una acció de desobediència amb col·lectius del barri.

Després de dotze dies sense poder vendre a la zona del port per l'acció de Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Portuària, els manters tenen urgència per tornar a treballar. Al Raval tampoc han pogut vendre gaire, comparat amb les zones més turístiques, però han mostrat que poden organitzar-se i que compten amb el suport dels activistes locals.

A partir de la 13h han començat a desplegar les seves mantes juntament amb cartells que demanaven la derogació de l'ordenança del civisme, una vella lluita dels moviments socials de la ciutat, i asseguraven que “sobreviure no és delicte”. Ho diuen en referència al nou codi penal que ha tirat enrere la despenalització del top manta que es va aconseguir el 2010. Ara l'actuació policial pot tornar a generar antecedents penals a venedors que sovint viuen en situació irregular.

La Guàrdia Urbana ha fet acte de presència des de la distància a l'inici de l'acció i ha acabat apropant-se a comunicar que “hi ha altres vies de manifestar-se” i els preocupava la venda irregular. Després d'una petita conversa amb la regidora de la CUP Maria José Lecha, els agents han tornat a retirar-se i l'acció ha seguit amb actuacions musicals fins que els venedors l'han donat per finalitzada i s'han retirat. La setmana vinent es tornaran a reunir per pensar noves accions.

Etiquetas
stats