Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les entitats independentistes convoquen una mobilització contra la “judicialització” del procés

Forcadell en un dels moments de la concentració d'aquest dijous

EUROPA PRESS

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dijous que la seva entitat, l'AMI i Òmnium convoquen per al diumenge 13 de novembre una mobilització en contra de la “judicialització” que l'Estat està impulsant contra el procés sobiranista.

Ho ha anunciat en declaracions als periodistes després de participar en la concentració de suport que s'ha celebrat davant del Parlament en defensa de la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell: “Tots els demòcrates han de sortir al carrer a defensar les institucions contra el abús de l'Estat ”.

Sànchez, que no ha donat més detalls d'aquesta mobilització, ha explicat que no serà l'única: hi haurà un “seguit de mobilitzacions” en els pròxims mesos per defensar el procés sobiranista enfront del que consideren atacs de l'Estat a la llibertat d'expressió de els polítics catalans.

Els partits demanen justícia

Entre altres personalitats, han assistit els líders de les entitats que han convocat la concentració, Jordi Sánchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI); l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert; i els consellers Neus Munté, Meritxell Borràs, Raül Romeva i Josep Rull.

També han participat diputats de JxSí com Jordi Turull i Marta Rovira; de la CUP com Anna Gabriel i Eulàlia Reguant, i de SíQueEsPot com Lluís Rabell i Jessica Albiach. A més, ha acudit el polèmic regidor de la CUP a Badalona (Barcelona) Josep Téllez, que va trencar l'escrit judicial que prohibia declarar festiu el Dia de la Hispanitat, a més del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián i el senador també d'ERC Santi Vidal.

Tots ells han rebut a Forcadell a les portes del Parlament amb proclames d'alè, han clamat contra la justícia espanyola i han cantat l'himne d''Els Segadors'.

stats