Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Mas crida els catalans a votar “sense por” en el procés participatiu del 9-N

Mas mantiene el 9N y llama a los catalanes a participar "sin miedo"

EFE

Barcelona —

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat avui els catalans a participar “sense por” en el procés participatiu del 9-N, no només per votar a favor o en contra de la independència sinó per “defensar” Catalunya davant un Estat que, ha dit, actua amb “menyspreu” i “incapacitat política”.

Mas, que ha apel·lat al “dret natural” per defensar el “dret a decidir”, creu que aquesta setmana s'intentarà introduir “por i confusió”, però ha apel·lat a participar el 9-N “sense por” i ha remarcat que els ciutadans, participant el diumenge, defensaran un “país sencer”. Així mateix, Mas ha reiterat la seva aposta per organitzar el procés participatiu: “Estem per fer el que toca fer i el que cal fer”.

En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Mas ha desitjat que es tombi el “mur de la intolerància” a l'Estat, al qual ha acusat d'actuar amb “desconeixement, ignorància i menyspreu” i en alguns moment amb “males arts” , i ha criticat l'“enorme incapacitat política” del Govern perquè, davant l'assumpte català, no ha presentat “ni una sola iniciativa”.

Enviarà una carta a Rajoy

Mas ha assegurat que enviarà a partir de dilluns un escrit al president del Govern central, Mariano Rajoy, en què li demanarà acordar una votació que “de manera definitiva i acordada” permeti decidir als catalans la seva relació amb la resta d'Espanya, com els referèndums que es van fer al Quebec (Canadà) i Escòcia (Regne Unit).

El president català ha dit que, amb la demanda que la Generalitat ha presentat al Tribunal Suprem (TS) contra el Govern central després de la suspensió del 9-N, el Govern no només defensa les llibertats dels catalans: “Estem també defensant i lluitant pels drets de tot el poble espanyol ”.

Etiquetas
stats