eldiario.es

Menú

Mas crida els catalans a votar "sense por" en el procés participatiu del 9-N

Afirma que l'Estat actua amb "menyspreu", "incapacitat política" i "males arts" i nviarà un escrit a Rajoy a partir de dilluns per a la celebració d'una consulta "definitiva"

- PUBLICIDAD -
Mas mantiene el 9N y llama a los catalanes a participar "sin miedo"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat avui els catalans a participar "sense por" en el procés participatiu del 9-N, no només per votar a favor o en contra de la independència sinó per "defensar" Catalunya davant un Estat que, ha dit, actua amb "menyspreu" i "incapacitat política".

Mas, que ha apel·lat al "dret natural" per defensar el "dret a decidir", creu que aquesta setmana s'intentarà introduir "por i confusió", però ha apel·lat a participar el 9-N "sense por" i ha remarcat que els ciutadans, participant el diumenge, defensaran un "país sencer". Així mateix, Mas ha reiterat la seva aposta per organitzar el procés participatiu: "Estem per fer el que toca fer i el que cal fer".

En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Mas ha desitjat que es tombi el "mur de la intolerància" a l'Estat, al qual ha acusat d'actuar amb "desconeixement, ignorància i menyspreu" i en alguns moment amb "males arts" , i ha criticat l'"enorme incapacitat política" del Govern perquè, davant l'assumpte català, no ha presentat "ni una sola iniciativa".

Enviarà una carta a Rajoy

Mas ha assegurat que enviarà a partir de dilluns un escrit al president del Govern central, Mariano Rajoy, en què li demanarà acordar una votació que "de manera definitiva i acordada" permeti decidir als catalans la seva relació amb la resta d'Espanya, com els referèndums que es van fer al Quebec (Canadà) i Escòcia (Regne Unit).

El president català ha dit que, amb la demanda que la Generalitat ha presentat al Tribunal Suprem (TS) contra el Govern central després de la suspensió del 9-N, el Govern no només defensa les llibertats dels catalans: "Estem també defensant i lluitant pels drets de tot el poble espanyol ".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha