eldiario.es

Menú

Tot Barcelona és flamenca

Belén Maya, David Lagos, Mercedes Ruiz i Dorantes són alguns dels artistes que actuaran, del 21 al 24 de maig, en el festival Ciutat Flamenco de Barcelona.

- PUBLICIDAD -
C:\fakepath\belen-maya1-790x490 (1).jpg

Los Invitados - espectacle de Belén Maya dins del festival Ciutat Flamenco 2015 / Mercat de les Flors

La col·laboració entre el Taller de Músics i el Mercat de les Flors ha fet que a dia d’avui Ciutat Flamenco sigui sinònim, dins del món del flamenc, d’investigació, descobriment, hibridació, praxis i etern qüestionament. En els darrers anys del festival s’han anat dibuixant projectes estables com l’espai d’investigació, amb propostes empíriques, els tapeos al vestíbul del Mercat o els concerts a la sala gran, on sempre el cante, el baile, el toque o totes les formes híbrides qüestionen el que avui anomenem flamenc.

Ciutat Flamenco presentarà més d'una desena de propostes de dansa definides com a "aventures flamenques" pel president del Taller de Músics, Lluís Cabrera. Els organitzadors del festival volen generar "petites trobades entre artistes que donin resultat més enllà del festival", com la gira que van fer les artistes Sol Picó, Candela Peña i La Shica després de trobar-se a l'edició anterior.

El cartell inclou "propostes de dins i fora de l'ortodòxia flamenca, a càrrec d'artistes als quals els costa actuar a Catalunya, ja que no són els quatre o cinc que solen programar els teatres", segons Cabrera. 'Nu' de Pol Jiménez, 'A pie de calle' de Daniel Doña, i 'Los invitados' de Belén Maya seran les estrenes que obrin el festival el dia 21. Un dels plats forts serà la versió d'Enric Palomar de 'Bodas de sangre' de Federico García Lorca, una producció pròpia del Taller de Músics que s'estrenarà el 24 de maig a la sala MAC.

A més, el festival comptarà amb 'cantaores' com Niño de Elche, Salao i Pedro Martínez, les guitarres de Roger Sabatés i Rubén Flores i els 'bailaores' Nacho Blanco, Eli Ayala, Belén Cabanes i Maxime Inannarelli, i de la formació Original Jazz Orquestra Taller de Músics. Amb la voluntat de demostrar que "tot Barcelona és flamenca", el festival ha programat activitats al voltant de la ciutat, com una producció infantil al Palau de la Música, 'Flamenkids', i una actuació de Carmen Doorá al vestíbul del metro de la Plaça Universitat.

Entre d'altres activitats, la societat flamenca barcelonina El Dorado, en col·laboració amb Ciutat Flamenco, acollirà un concert del guitarrista Rafael Riquieni. També s'exposarà una mostra de fotografia de dansa al Foyer del Mercat i s'ha programat una 'masterclass' al taller de Músics.

Compromès amb l’evolució d’aquest art, el Ciutat Flamenco deixa cada cop més espai a la descoberta del talent i que aquest es confronti amb un públic a vegades expert però sempre curiós. Projectes sorgits des de la improvisació i el directe amb d’altres més elaborats que creuen, debaten, forcen o provoquen però que inevitablement apunten a nous camins. Flamenc sense fronteres.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha