Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Els escàndols a la sanitat catalana, sota la lupa del Parlament

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en una imagen de archivo (Edu Bayer)

Benoît Cros

La comissió del Parlament encarregada d’esclarir les irregularitats en el sistema de sanitat pública de Catalunya s’ha constituït aquest divendres, dos mesos després d’haver estat aprovada pel ple. Els 15 membres que la conformaran han escenificat el seu acord perquè la comissió sigui presidida per Meritxell Borràs (CiU).

La comissió té els seus origens en la legislatura anterior però havia quedat desactivada per l’avançament de les eleccions. El pla de treball preveia la compareixença de l’actual conseller de Sanitat, Boi Ruiz, així com de la seva predecessora, Marina Geli (PSC). Entre els altres compareixents hi havien de figurar també diverses persones sospitoses de corrupció o d'haver-se lucrat amb diners públics: Xavier Crespo, Ramon Bagó i Josep Prat.

Crespo, diputat per CiU, està en el centre d’un presumpte cas de malversació de fons públics entorn a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, entitat que gestiona els hospitals de Blanes i Calella. Se sospita l'ús indegut d'almenys 1,3 milions d'euros que va beneficiar Crespo i la seva dona, a més de dos regidors del Maresme (de CiU i el PSC).

L'exalcalde de Calella Ramon Bagó (CiU), president i principal accionista del grup de restauració Serhs, també haurà de compareixer per haver obtingut suposadament per a la seva empresa l'adjudicació a dit de contractes milionaris amb hospitals catalans. Es dóna la casualitat que aquests centres sanitaris pertanyen al Consorci de la Salut i Social de Catalunya (CSC), del qual Bagó n'era directiu. El cas va ser destapat per la petita revista gironina “Café amb llet”.

El cas Prat, per la seva banda, està relacionat amb el holding d'empreses municipals de la localitat tarragonina de Reus: Innova. Aquesta entitat, que controla el 70% del pressupost de l'Ajuntament i gestiona una dotzena de centres sanitaris a través de la seva filial Sagessa, va realitza pagaments no justificats –superiors a un milió d'euros– a l'exdirector del Servei Català de la Salut, Carles Manté, i l'arquitecte de l'Hospital Sant Joan, Jordi Batesteza. En l'època en què es van efectuar aquestes suposades irregularitats, el director d'Innova era Josep Prat, que compaginava aquest càrrec amb el de director de l'Institut Català de la Salut (ICS) i amb el de vicepresident del grup sanitari privat USP Hospitals.

Els escàndols també han esquitxat l’hospital Sant Pau de Barcelona. La Justicia està investigant les adjudicacions de contractes per a la construcció del nou edifici de l'hospital així com un possible repartiment de sobresous i llocs de treball.

El pla de treball, que es basarà probablement en el programa preparat per la precedent comissió, serà aprovat durant la propera reunió, d'aquí a dues setmanes.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats