Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El concejal y la funcionaria de Chamberí que negaron licencia de obras a la pareja de Ayuso acabaron fuera de sus puestos
El PP de Feijóo cierra filas con Isabel Díaz Ayuso
OPINIÓN | '¡No disparen al periodista!', por Raquel Ejerique
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Innova, un monstre de dimensions desconegudes

El regidor de la CUP Reus David Vidal, que va destapar el cas, davant una de les entrades de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. / ENRIC CATALÀ

Blanca Blay

El hòlding municipal Innova es crea com a tal cap al 2005, integrant una xarxa de 18 empreses i passa a gestionar al voltant del 75% del pressupost municipal mitjançant consells d’administració. “El que vaig fer a l’Ajuntament de Reus el 2 de desembre del 2011, en nom de tota l’assemblea de la CUP, en el transcurs de la segona reunió del consell d’administració d’Innova -amb Josep Prat encara ocupant la cadira de gerent a escassos metres- va ser trencar les inèrcies còmodes, assolellades i insanes dels consellers ”progressistes“ i ”democristians“ i fer encallar la màquina d’emplenar butxaques”, escriu el regidor de la CUP David Vidal en el pròleg del llibre El preu de la salut (Editorial Fàbrica).

Segons explica a aquest diari a Catalunya hi ha corrupció en la sanitat perquè es tracta del pressupost més elevat (un 40% del total). “La lògica de la corrupció, la seva naturalesa, és anar allà on hi ha diners”, assegura el regidor de la CUP, que reconeix a aquest diari que “el que cal és canviar el sistema”. “La corrupció ha arribat a ser un tret cultural d’aquest país, la gent ja no s’escandalitza”, lamenta.

De moment, el cas Innova suma una cinquantena d’imputats, sobretot empresaris i polítics. En la llista d’imputats hi trobem noms com el de Josep Prat, Carles Manté, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Josep Poblet, Teresa Gomis o Marc Arza. Els tres últims ocupen diferents càrrecs polítics en l’actualitat. “Estem davant d’una xarxa criminal que aprofitant el coneixement de la legislació i l'àmbit de l'actuació estava saquejant les arques públiques en benefici propi i especialment en l’àmbit de la sanitat”, assegura Vidal en declaracions a Catalunya Plural.

Fonts properes a la investigació apunten que actualment hi hauria com a mínim una catorzena de peces. Bona part d’elles, però, estan encara sota secret de sumari. La peça principal del cas està relacionada amb els presumptes pagaments irregulars des de l’Ajuntament de Reus, on Josep Prat era el màxim directiu d’Innova, cap a l’empresa propietat de Carles Manté CCM Estratègies i Salut, que s’hauria creat pocs dies abans de firmar-se el contracte. Tots dos, Prat i Manté són exdirectors del CatSalut. Entre el 2007 i el 2011 s’hauria pagat a Manté més de 720.000 euros per uns treballs de consultoria que presumptament no s’haurien fet.

La resta de peces farien referència a l’empresa d’investigació nutricional Shirota (peça 1), la contractació de Jorge Batesteza (2), l’Hospital de Reus (3), la clínica MQ Reus (4) -en aquesta peça encaixaria el cas de les pròtesis caducades-, les incompatibilitats de càrrecs (5), les coaccions a l’alcalde Carles Pellicer i la tinent d’alcalde Teresa Gomis (6), les ambulàncies Baix Ebre (7) i la construcció d’un centre sanitari a Vila-seca (8). La fiscalia ha demanat que aquesta darrera peça, la número 8, per la que també s'imputa al president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet i la seva dona, Ester Ventura, passi als jutjats de Tarragona. En aquest sentit, s'hauria “desvinculat del sac INNOVA”.

Amb tot, les dimensions del presumpte cas de corrupció conegut com a ‘Cas Innova’ són encara desconegudes i el degoteig d’imputats podria continuar en els mesos vinents.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats