eldiario.es

Menú

Cessat el cap de cirurgia de l'Hospital Vall d'Hebron que va denunciar les retallades

La decisió de fer-lo plegar ha estat presa per l'Institut Català de la Salut que ho atribueix a "la seva renúncia a continuar amb el procés d'avaluació, que és obligatori que passin cada quatre anys tots els caps de servei i de secció"

Manuel Galiñanes havia denunciat davant del Síndic de Greuges que dos pacients del centre van morir el passat mes d'agost al no ser intervinguts arran de les retallades que va patir el centre

- PUBLICIDAD -
Fallece el niño que cayó al río cuando hacía piragüismo en la Noguera Pallaresa

Galiñanes va denunciar la mort de dos pacients a l'Hospital Vall d'Hebron a causa de les retallades EFE

El cap de servei de cirurgia cardíaca de l'Hospital Vall d'Hebron, Manuel Galiñanes, que la setmana passada va atribuir dues morts a les retallades decretades per la Generalitat, ha estat cessat del seu càrrec. Segons han informat a EFE fonts de l'hospital, el motiu és que "no ha passat el procés d'avaluació preceptiu per a tots els caps de servei i de secció".

El cessament del metge ha estat una decisió de l'Institut Català de la Salut (ICS) i, segons les mateixes fonts, "és conseqüència directa de la seva renúncia a continuar amb el procés d'avaluació, que és obligatori que passin cada quatre anys tots els caps de servei i de secció". El seu substitut serà el fins ara cap de secció del mateix servei, Albert Igual.

El Dr. Manuel Galiñanes, de 63 anys i cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l'hospital des del 2010, havia denunciat davant del Síndic de Greuges que dos pacients del centre van morir el passat mes d'agost al no ser intervinguts arran de les retallades que va patir el centre a l'estiu. En el primer cas el pacient hauria mort ingressat a l'hospital quatre dies després de la data en què estava programada l'operació que mai va arribar mentre que en el segon cas el pacient hauria mort a casa, on esperava rebre nova data per l'operació, que li havien posposat en diverses ocasions.

Des de Vall d'Hebron va negar rotundament aquesta relació. Tot i això, el Síndic de Greuges va obrir una investigació per la denúncia del doctor, que ara passarà a ser metge adjunt del servei de cirurgia cardíaca. L'Institut Català de la Salut manté obert un expedient d'informació reservada contra Galiñanes, després que aquest presentés un informe a l'ICS i a la direcció de l'hospital en el qual denunciava irregularitats en el funcionament del servei. Segons fonts de l'hospital, l'expedient està en procés de tramitació.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha