eldiario.es

Menú

El jutge veu estafa en el doble sou d'un exdirectiu de Sant Pau

L'exregidor socialista de Barcelona José Ignacio Cuervo va cobrar simultàniament un sou de l'Institut Català de la Salut i de l'Hospital Sant Pau per realitzar les mateixes tasques i sense que l'ICS estigués informat.

- PUBLICIDAD -

La investigació sobre els diferents escàndols que afecten a l'Hospital Sant Pau de Barcelona comença a tenir els seus fruits. El magistrat del Jutjat d'Instrucció Nº 22 de Barcelona dóna per conclosa la seva investigació i veu un possible delicte d'estafa agreujada en el doble sou cobrat simultàniament a través de l'ICS i de l'Hospital per l'exregidor socialista José Ignacio Cuervo i obre la via a l'obertura de un judici oral.

Els fets es remunten a l'any 2011 quan Cuervo, que era delegat de la Generalitat a Madrid, es va integrar a l'Hospital Sant Pau per desenvolupar un campus d'excel·lència i un nou institut de recerca. En ser funcionari de l'Institut Català de la Salut (ICS), va demanar la seva adscripció a l'Hospital per realitzar aquesta tasca durant un període de sis mesos, durant els quals va rebre un sou per part de l'ICS. No obstant això, va signar també un contracte amb el mateix objecte amb la Fundació de gestió de l'hospital - una de les tres que conformen Sant Pau - sense comunicar-ho a l'ICS. El juny del mateix any, va signar un nou contracte, aquesta vegada amb la Fundació Privada i amb un objecte diferent sense informar a l'ICS que exercia funcions diferents de les que havien originat la seva cessió a l'hospital.

Per aquestes raons , el jutge insisteix que "si l'ICS ignorava el doble pagament i, si ho hagués sabut, no hauria subscrit les condicions de l'adscripció funcional, assumint el pagament; pot concloure's que l'ICS va resultar defraudat". Segons indica el magistrat, la quantitat presumptament defraudada a l'ICS s'eleva a 47.072,23 euros.

A més de Cuervo segueixen imputats Jordi Varela i Jordi Bachs, respectivament responsables de la Fundació de gestió i de la Fundació privada en el moment dels fets i que van signar els contractes amb Cuervo. El jutge ha remès el seu interlocutòria al fiscal perquè en un termini de 10 dies sol·liciti l'obertura d'un judici oral.

El cas dels presumptes contractes fraudulents és un dels tres escàndols que han afectat l'Hospital Sant Pau en els últims anys. La causa contra els responsables del centre per sobrecost de les obres de les noves instal·lacions va ser arxivada de l'octubre passat malgrat que van ser detectades diverses irregularitats. La tercera part del cas relativa a les transferències de recursos entre les diferents fundacions que conformen l'Hospital Sant Pau segueix però oberta.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha