eldiario.es

Menú

Concentració d'empleats de grans superfícies davant Can Dragó perquè no volen treballar els festius sense cobrar

El conveni del sector dels grans magatzems obre les portes a rebaixes salarials centre per centre

S'obre la possibilitat que si baixa la facturació es rebaixin les comissions dels dels venedors

La patronal pretenia eliminar les pagues extres i reduir almenys un 5% tots els salaris

- PUBLICIDAD -
La confianza del consumidor mejora levemente en la eurozona en marzo

Les vendes de les grans superfícies cauen des de fa tres anys

 En un moment en què el món sindical lluita perquè no desapareguin els convenis col·lectius, una mobilització contra el contingut d'un acord d'aquest tipus crida l'atenció. Paco Soto, secretari general de la federació Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya ho diu: “com ha de ser que havent-se firmat per quatre anys ens hi manifestem en contra”. El conveni afecta a Catalunya uns 23.000 treballadors i 230.000 a nivell estatal. Per això, dissabte, 18 de maig hi haurà una primera concentració de treballadors davant el Corte Inglés de Can Drago a Barcelona, convocada per la central ugetista.

En els grans magatzems els sindicats majoritaris són els que en l'argot obrerista es considera grocs, és a dir, vinculats amb les posicions patronals, en aquest cas Fetico i Fasga. Aquestes organitzacions, que només existeixen en l'àmbit de les grans superfícies han firmat un conveni que crida l'atenció pel seu contingut.

 Un dels punts més destacats és que es deixarà de pagar un plus quan els empleats treballin en festiu. Aquest pagament que abans era automàtic ara es vincula al fet que durant l'any 2012 haguessin percebut almenys 350 euros de complement. Aquest extra, segons els sindicats UGT i CCOO només l'hauria cobrat una minoria de treballadors, perquè la mitjana d'aquesta compensació per treballar en dies festius va oscil·lar entre 150 i 175 euros l'any. En aquest sentit , s'estén a tot el col·lectiu l'obligació de treballar els dies no laborables, ja que encara quedaven empleats amb contractes antics que no ho incloïen.

 A més, s'allarga en 26 hores l'any el temps de treball, tot i que es mantenen congelats els salaris durant els quatre anys de vigència del conveni. Un altra novetat, considerada negativa per UGT és la possibilitat que es rebaixin les comissions que perceben els venedors si el centre de treball disminueix els seus resultats. Cal recordar que fa cinc anys que les vendes en les grans superfícies no fan més que baixar.

 Despenjar-se del conveni

D'altra banda, es permet a un centre de treball despenjar-se del conveni si pateix una caiguda de les vendes del 27% durant tres anys. Així, podrà negociar de forma independent rebaixes de sou addicionals. Això és tota una novetat perquè fins ara les mesures que permetien desvincular-se d'un conveni afectaven tota l'empresa. Ara això afecta a un centre de treball si les vendes minven.

Des de Fetico s'argumenta que amb el conveni, que és d'àmbit estatal, s'han evitat mals majors. La patronal Anged, que agrupa entre altres, El Corte Inglés, Carrefour , Alcampo i Ikea, volia suprimir les pagues extres i reduir directament els sous un 5%. Tradicionalment, la patronal CEOE considera el comerç com un camp de proves per a les seves posicions.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha