eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

UGT reprèn la batalla judicial perquè la Generalitat retorni als funcionaris la part de l'extra de 2013

Es reclamen 88 dies per a cada funcionari corresponent al període de l'1 de desembre del 2012 fins al 26 de febrer del 2013

El sindicat insta al Govern a obrir la via negociada per evitar costos i interessos de demora de les demandes

- PUBLICIDAD -
Xavier Casas en una roda de premsa

Xavier Casas en una roda de premsa

UGT de Catalunya ha presentat a diferents jutjats una vintena de reclamacions de la part meritada de la paga extra dels funcionaris de la Generalitat corresponent a l'any 2013. Aquesta part suposa 88 dies per cada treballador, corresponent al període de l'1 de desembre del 2012 fins al 26 de febrer del 2013, segons ha manifestat Xavier Casas, responsable del sector de la Generalitat de la UGT de Catalunya.

El sindicat manté, doncs, l'estratègia judicial que va suposar, pel que fa a la paga extra de nadal de 2012 més de 200 sentències favorables a les tesis dels treballadors públics catalans. Les resolucions judicials van fer que finalment la Generalitat s'avingués a pagar els dies reclamats a tots els empleats púbics funcionaris de l'administració de Catalunya.

Segons Xavier Casas, pagar els dies que es reclamen, que doblen els corresponents a l'anterior reclamació, pot suposar per a les arques públiques una despesa de 200 milions d'euros. És en aquest sentit, que UGT de Catalunya insta la Generalitat a seure a negociar evitant el desenllaç, més que probable, de la via judicial. Així es produiria l'estalvi corresponent a costos i interessos de demora.

Igual que es va fer amb la paga del 2012 UGT ha presentat en aquesta ocasió 20 demandes a manera de test de què podria passar, però igual que va passar en el cas anterior el sindicat està disposat a inundar els jutjats amb demandes si no s'obre una via de negociació ordinària.

D'altra banda, i pel que fa als treballadors de la Generalitat que no són funcionaris, UGT ja va presentar el desembre passat una demanda de conflicte col·lectiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en nom d'uns 10.000 treballadors laborals de la Generalitat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha