Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge retira el passaport i deixa en llibertat provisional tres dels quatre detinguts pel cas Inipro

Registre a l'Ajuntament de Tarragona

elDiario.es Catalunya

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha ordenat deixar en llibertat provisional tres dels quatre detinguts pel cas Inipro després de prendre'ls declaració aquest dijous. Es tracta de l'administrador d'Inipro i militant del PSC, Ricard Campà; el consultor de Viladecans, Enrique Miró, i el primer tinent d'alcalde de Viladecans, el socialista Joaquín Guerrero, a qui el magistrat imputa delictes d'alteració de subhastes en concursos públics i tràfic d'influències “entre d'altres delictes”, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Com a mesures cautelars, el magistrat ha ordenat retirar el passaport als tres investigats, així com la seva compareixença mensual davant del jutjat i la prohibició de sortir del territori nacional. El cas es manté en secret de sumari.

Sobre el quart detingut aquest dimecres, el jutge manté a Gustavo Cuadrado, excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), la seva condició de investigat -antic imputat-, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan sigui citat. El TSJC ha indicat que encara hi ha data per a això.

El jutge investiga el suposat tripijoc a Tarragona d'adjudicacions a l'empresa Inipro, afí al PSC, que també té rèpliques a Palau-Solità i Plegamans i Viladecans (Barcelona).

La Guàrdia Civil va escorcollar aquest dimecres l'Ajuntament de Tarragona, per accedir al servidor i obtenir dades, així com els ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans -tots dos dirigits actualment pel PSC-, dues mercantils de Barcelona i Viladecans, un despatx professional de Viladecans i un altre de Reus (Tarragona) i els domicilis dels quatre arrestats.

En la causa s'investiga la contractació, suposadament irregular i sense publicitat, a Inipro, empresa afí al PSC, per part del consistori de Tarragona, durant l'etapa de Ballesteros, per al servei d'atenció als immigrants. Cinc contractes més a Viladecans i Palau-Solità estan sota sospita.

Antifrau ja investigava a Inipro

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha explicat aquest dijous que té obertes diverses investigacions vinculades al cas Inipro, sobre les suposades irregularitats en l'adjudicació de serveis municipals, i precisament dues d'elles afecten l'Ajuntament de Viladecans. La primera investigació sobre la vinculació entre Viladecans i la societat Inipro la va obrir el juliol de 2014, arran d'una denúncia.

La segona investigació de l'Oficina Antifrau relativa a l'Ajuntament de Viladecans, activada el novembre de 2015 per iniciativa pròpia, indaga si les irregularitats denunciades sobre la vinculació amb Inipro podrien afectar també a altres àmbits de contractació municipal.

A més de les dues investigacions obertes sobre Viladecans, Antifrau també manté en curs una dotzena d'actuacions més en el mateix àmbit, amb una íntima vinculació a la causa sobre Inipro, segons ha informat Catalunya Ràdio.

Etiquetas
stats