eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La CUP denuncia els mossos condemnats pel cas Benítez perquè Interior els expulsi del cos

Interior ha manifestat que els agents es reincoporaran al cos un cop compleixin les penes de la sentencia

El conseller d'Interior evita valorar la denúncia

- PUBLICIDAD -
El abogado de los Mossos, satisfecho a la salida del Palacio de Justicia

L'advocat dels Mossos, a la sortida dels jutjats SANDRA LÁZARO

La CUP ha demanat a la conselleria d'Interior que expulsi del cos dels Mossos d'Esquadra els sis agents que han reconegut que van matar Juan Andrés Benítez per evitar la presó i els dos condemnats per obstruir la investigació judicial del cas. Els deu diputats de la CUP-Crida Constituent han interposat una denuncia contra els agents davant de la direcció general de policia catalana per tal que s'obri un expedient disciplinari als mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez i se'ls sancioni amb la "separació definitiva del servei".

La petició de la CUP, soci prioritari del Govern de Junts pel Sí, xoca amb el que aquest dimarts va explicar el director general de la policía, Albert Batlle, que va avançar que un cop els agents acabin la condemna de dos anys de suspensió de sou i feina, tornaran al cos dels Mossos d'Esquadra. "Les responsabilitats ja s'han depurat en la via penal", va dir Batlle.

La intenció d'Interior és aplicar el contingut de la sentència a l'expedient que havia obert als agents i que havia quedat suspès fins al resultat del judici. L'acord de conformitat assolit aparta els agents del Raval i de tasques de patrullatge durant cinc anys i després de fer un curs de Drets Humans els permet reincorporar-se al cos. "Quan es reincorporin, la prefectura dels Mossos d'Esquadra posarà els agents en el lloc de treball que consideri oportú", va dir Batlle.

La CUP ara considera que els fets que es declaren provats en la sentència són constitutius com a mínim de les faltes molt greus previstes en l’article 5 d)  (qualsevol actuació abusiva que impliqui violència física i moral) i 5 q) (l’ocultació o alteració d’una prova), del Decret 183/1995 de Règim Disciplinari del Cos de Mossos d’Esquadra" i demana que d'acord amb la sentència dictada el passat dia 9 de maig, s'incoi expedient disciplinari i es procedeixi a la separació definitiva del cos de policía.

"Creiem imprescindible que s'apliquin els reglaments del cos per sancionar tal i com està prevista", ha dit la diputada cupaire Gabriela Serra. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha declinat valorar la proposta de la CUP quan els periodistes li han preguntat sobre la denúncia als passadissos del Parlament.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha